Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 17 de febrer del 2015

Policia vs tramuntana




Les tramuntanades que hi van haver a principis de mes, van deixar algunes ratxes huracanades que arribaren fins als 173 km/h a Portbou, el dia 5 de febrer.
El vídeo superior, mostra com dos agents de policia lluiten contra el fort vent al Coll dels Belitres, situat a tan sols tres quilòmetres del municipi de Portbou, a 165 metres d'altitud. Els dos agents s'amaguen de la tramuntanada al límit artificial que separa Catalunya de la Catalunya del Nord. Aquest coll de carretera transpirinenc fou un dels punts de sortida cap a l'exili dels republicans catalans durant la fi de la Guerra Civil.
Les ràfegues de vent van tallar la carretera N-260 de Portbou i també van obligar a suspendre la circulació dels trens durant unes hores.

Les escenes com les que mostra aquest vídeo, són habituals en aquesta zona de l'Alt Empordà per la seva situació, encarada directament al vent que entra encaixonat pel golf de Lleó. Les persones del territori estan acostumades a l'extraordinària violència de la tramuntana i han vist escenes de tota mena. En algunes ocasions, el vent ha arribat a tombar cotxes, camions i vagons de tren.