Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 17 de març del 2020

Superlluna de març sobre la badia de Palamós


Us poso un recull fotogràfic de l'espectacular superlluna que es va veure el passat dilluns 9 de març sobre la badia de Palamós i Sant Antoni.
Les fotos van ser realitzades per en David Gràcia des del Puig del Ronquillo a Sant Antoni, amb un extens panorama de la nostra estimada badia.
A part de la superlluna, també podem veure la llum del Far de Sant Sebastià, la llum de les Illes Formigues, del Far de Palamós i la llum de la Llosa de Palamós.
Gràcies David per voler compartir aquestes imatges tan boniques!

Què és el fenomen de la superlluna ?

Cada 29 dies aproximadament, la Lluna completa el seu cicle orbital al voltant de la Terra. Donat que la seva òrbita no és circular sinó elíptica, la distància entre la Lluna i la Terra canvia al llarg del cicle. Mentre que en el punt més llunyà pot situar-se a uns 400.000 km (apogeu lunar) en el seu punt més proper està a uns 357.000 km. Aquest moment és el que es coneix com perigeu.

Quan el perigeu coincideix amb la Lluna plena es dona el fenomen de l'anomenada "superlluna": la Lluna, totalment il·luminada pel Sol i en la seva màxima aproximació a la Terra, es mostra més gran i brillant del que és habitual, en aquest cas quasi fins un 30% més brillant i un 14% més gran (en aparença).

Les altres superllunes d'aquest any 2020 tindran lloc el 8 d'abril, el 16 d'octubre i el 15 de novembre. Cal destacar que el passat diumenge 9 de febrer també es va veure una superlluna.