Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 21 de juliol de 2021

Imatges de la forta sequera que afecta els boscos i s'activa el nivell 3 del Pla Alfa


La sequera està fent estralls. Us poso algunes fotos del panorama desolador que presenten els boscos del Baix Empordà, degut a l'acusat estrès hídric per culpa de la manca de pluges dels darrers mesos i l'alta temperatura. 
Les imatges corresponen a l'àrea situada entre Canyelles (Mont-ràs), Ermedàs i Calella de Palafrugell. Com podeu veure, els boscos de la nostra comarca són un autèntic polvorí, especialment els més propers a la franja litoral, quan encara falta passar la major part de l'estiu. Fins i tot algunes alzines sureres han perdut les fulles per intentar sobreviure a aquest infern. 

Amb aquesta situació, Protecció Civil ha activat el Pla Alfa 3 per aquest dijous 22 de juliol en diverses zones del país degut a l'increment del risc d'incendis. A la província de Girona, la situació afecta nou municipis del Gironès, dotze del Baix Empordà (entre ells Palamós) i deu de La Selva. Les condicions meteorològiques i ambientals també han obligat els agents rurals a tancar els accessos a la zona del massís de Les Gavarres i el massís de l'Ardenya-Cadiretes, així com els de la Baronia de Rialp i el Parc Natural de Montserrat. L'entrada hi estarà prohibida tant a peu com amb vehicle. Aquest nivell d'alerta implica que resta completament prohibit encendre foc en terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta, incloent les barbacoes de les àrees de lleure. També es restringeix la pràctica d'activitats esportives al medi natural, es prohibeix la realització de treballs forestals i queden restringides les activitats agrícoles que puguin generar risc d'incendi. Els agents rurals demanen que qualsevol ciutadà que detecti alguna sospita o indici de foc forestal, s'adreci immediatament al telèfon d'emergències 112.