Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 1 de juliol del 2021

Només han caigut 139,6 mm en els primers sis mesos de l'any

 

Percentatge de precipitació acumulada durant el mes de juny respecte de la mitjana climàtica. Veiem que el passat mes de juny va ser molt sec al Baix Empordà i a les comarques veïnes. Font: Meteocat 

La manca de precipitacions que afecta la nostra comarca comença a ser força preocupant i aquest fet ja fa setmanes que es deixa notar en el paisatge, després d'una primavera més seca del normal.
Sense anar més lluny, a Palamós en prou feines portem recollits un total de 139,6 mm, quan ja hem superat l'equador de l'any 2021. Això representa només un 47,4 % del total de precipitació que hauria d'haver caigut entre els mesos de gener i juny, si fem cas a la mitjana climàtica (294,3 mm).
La falta de pluges abundants dels darrers mesos ja ens està portant un panorama de fonts que no ragen, boscos amb molts arbres que es van assecant i un territori amb un elevat risc d'incendi, per posar alguns exemples. Creuem els dits i esperem que la segona meitat de l'any sigui molt més plujosa. No obstant això, sembla ser que comencem malament. Els mapes a llarg termini preveuen un mes de juliol molt sec. Tant de bo s'equivoquin.
 
Imatges de l'incendi de vegetació a Torrent (Baix Empordà) el 21 de juny de 2021. Imatges gravades per l'Equip d'Enregistrament d'Imatges dels Bombers de la Generalitat.