Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 4 de maig del 2010

Avís per temporal marítim


Mapa d'onatge model WAM previst per aquest matí.

Les darreres hores han vingut marcades pel vent fort de tramuntana, acompanyat per precipitacions continuades d'intensitat entre feble i moderada., aquestes precipitacions continuaràn al llarg del dia d'avui i podràn acumular quantitats d'entre 70/80 mm. a la nostre zona, de fet, ja el dia d'ahir vam recollir 41 mm.
Aquesta situació meteorològica vé provocada per una profunda borrasca situada al Golf de Lleó, que continuarà basculant a prop nostre, provocant el fenòmen conegut com a "tramuntana negra" (unió de tramuntana+pluja).

Atenció amb les ràfegues de vent del nord, on les darreres hores ja s'ha acostat als 100 km/h a la zona de Palamós. Aquest vent d'uns 40/50 nusos continuarà al llarg del matí,amb intensitat superior al nord del Cap de Begur, on es podrà arribar als 130 km/h. Es preveu però, que a primeres hores de la tarda el vent pugui fer un gir sobtat de 180 º i bufi durant unes hores de component sud/oest, a uns 20 nusos. A partir del vespre, hi hauria una nova entrada sobtada del vent de tramuntana a uns 30 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maregassa (ones d'entre 2/3 m) a prop de la linia costanera i àrees de mar brava (ones d'entre 5/6 m.) al nord del Cap de Begur i mar endins.

Les temperatures a la nostre zona es mantindràn en valors més propis de l'hivern, amb màximes d'uns 12/14 cº, amb sensació de més fred degut al vent.
Una mostra d'aquesta devallada de les temperatures la trobem en els 50 cm de neu nova que han caigut en molts punts del Pirineu gironí.

Us deixo el mapa de la cota de neu segons el model MM5, on es pot veure com aquesta podrà ser de tant sols 800 m., amb la qual cosa,diverses muntanyes de l'interior de la provincia com les de la zona de l'Albera o del Montseny, es podràn veure nevades.
Al Pirineu, sobretot a l'Occidental, podrà nevar en totes les cotes i acumular-se algunes quantitats properes al metre d'alçada.