Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 22 de maig del 2010

Previsió pel cap de setmana


Mapa d'onatge del model WAM, previst per demà a la tarda.

Avui dissabte , tindrem una jornada marcada per l'ambient assolellat, però amb alguns núvols baixos passatgers que aniràn creuant el cel. Es preveu que a partir del migdia, puguin crèixer importants nuvolades a les zones de muntanya, en especial al Ripollés, Cerdanya i cap al Montseny-Guilleries.
Les nuvolades descarregaràn intenses precipitacions, acompanyades per calamarsa o pedra, arribant més desgastades al llarg de la tarda, en algún altre indret de l'interior.

El vent al nostre sector costaner, serà de component nord a primeres hores del matí i de component sud i est durant la resta del dia, a uns 4/8 nusos.
Al mar caldrà esperar entre mar arrissada i marejol, de direcció sud/est, amb una mica de mar de fons de nord. Al nord del Cap de Begur s'imposarà més clarament el marejol amb àrees de maror.

La temperatura màxima arribarà als 20/22 cº a la costa i als 25/27 c ºa l'interior, exceptuant la zona pirinenca on la temperatura es quedarà més curta, entre els 14/16 cº.


Diumenge, tindrem un dia molt semblant al de dissabte, amb una continuació del temps assolellat.
A la zona pirinenca, és possible que es tornin ha reproduir alguns ruixats a partir del migdia, però sense ser tant importants com els de dissabte.

El vent al nostre sector serà de sud/est a uns 4/8 nusos fins a primeres hores de la tarda, llavors entraria més clarament el garbí a uns 10/12 nusos, amb fluctuacions en la intensitat.
Al mar caldrà esperar mar arrissada al matí i marejol a la tarda.

La temperatura màxima arribarà als 21/23 c ºa la costa i als 26/28 c ºa l'interior.
La temperatura mínima es quedarà en els 14/16 cº a la costa i en els 12/14 c ºa l'interior. Al Pirineu es podria baixar fins als 6/8 cº.

Dilluns, es preveu una continuació del temps assolellat i un reforçament del vent de garbí, el qual podria arribar als 15/20 nusos de forma sostinguda i alguna ràfega de 25 nusos al llarg de la tarda, aixecant maror a tota la nostra zona.