Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 4 de maig del 2010

Dades del temporal d'avui


Mapa de pressió atmosfèrica d'aquesta matinada. Observeu com les isòbares estaven molt apretades.

Tal i com era previst, les últimes hores ens han portat un temporal dur de tramuntana, amb una ràfega que ha arribat als 103 km/h a les sis del matí. Un registre com aquest, és un fet molt destacable, ja que tot i trobar-nos en una zona acostumada al fort vent, no s'hi arriba tant fàcilment

La pluja abundant ha caigut de manera entre feble i moderada, però de forma persistent des del passat dilluns., per tant, tota l'aigua ha estat molt ben aprofitada.
La quantitat recollida durant el dia d'avui, fins ara ha estat de 52,2 mm., amb un total de 95,5 mm. recollits des del passat dissabte.
Les pitjors conseqüències de la conjunció de pluja+fort vent, són la caiguda de diversos arbres i desperfectes en alguns elements del mobiliari públic i particular.
Aquí trobareu la notícia de Ràdio Palamós que parla d'aquests desperfectes.

Pel que fà a la situació marítima, cal destacar el fort temporal de tramuntana amb ones, que segons la boia que Puertos del Estado té a Palamós, han harribat a 2,6 m. d'alçada a les quatre de la matinada.
Pel que fà a la boia que hi ha a prop del Cap de Begur, aquesta ha enregistrat ones de 5,5 m. a les nou del matí.
Amb aquestes condicions, la flota pesquera s'ha quedat a port.

Un altre fet destacat ha estat la sensació de fred, ja que el vent i la pluja s'han ajuntat amb una temperatura màxima de tant sols 10,3 cº i amb una mínima que ha baixat fins als 6,4 cº.

Les properes hores continuaràn marcades per la pluja entre feble i moderada, però persistent, amb una enretirada d'aquesta a partir de demà al migdia.

Es preveu que durant la pròxima matinada i durant el matí, el vent de tramuntana es pugui tornar a enfortir, a uns 15/20 nusos, res comparable amb el que s'ha viscut, per tant sembla que el pitjor del temporal ja ha passat, tot i que al mar, encara es mantindrà entre marejol i maror, a prop de la linia costanera, amb àrees de forta maror al nord del Cap de Begur. Hi haurà mar de fons del nord.

Dades actuals:

8,2 cº
93 % hr.
1005 hpa.
mínima 6,4 cº
màxima 10,3 cº
pluja d'avui 52,2 mm. (encara plou)
tramuntana 11 km/h
de marejol a maror