Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 8 de maig del 2010

Estació meteorològica de La Graciosa


Estació meteorològica de La Graciosa (Lanzarote).

L'Agència Estatal de Meteorologia, disposa de 90 observatoris manuals portats per personal de l'Agència i d'unes 300 estacions automàtiques, repartides per tota la geografia de l'Estat Espanyol.
Tots aquests observatoris envien dades de temperatura, pressió atmosfèrica, precipitació, radiació solar, direcció i força del vent, etç.
Aquestes dades meteorològiques, són de vital importància de cares a predir el comportament de l'atmosfera durant les properes hores, per emetre els avisos pertinents o per estudiar el nostre clima.

A la fotografia següent, podreu veure un primer plà d'una estació automàtica que vaig poder veure a l'illa de La Graciosa.
Observeu els diferents elements, com la garita meteorològica, lloc on hi podrem trobar diferents aparells protegits de l'acció directe dels rajos solars. També es pot veure el pluviòmetre, aquest per raons òbvies ha d'estar al descobert, així com el sensor de radiació solar (piranòmetre).




Tot seguit podreu veure un video divulgatiu, fet per L'AEMET, sobre els diferents sistemes que utilitzen per l'observació i l'estudi dels fenòmens atmosfèrics.