Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 14 de maig del 2010

Previsió per avui i retorn de l'anticicló



Sembla que per fí es pot veure el final del temps monòton que estem tenint aquest mes, en forma de pluja dia si i dia també. Cal dir que dels 13 dies que portem de mes, ha plogut en 11 jornades, en menor o major mesura, tot això acompanyat per temperatures més baixes del que seria habitual per aquestes dates, provocant pèrdues en alguns sectors de la nostra economia com són el sector agrícola i turístic. Les afectacions també han estat molt negatives en algunes espècies de la nostra fauna.
La cara positiva d'aquestes pluges persistents, la trobem a l'embassament de Boadella, el qual ha vist incrementat lleugerament el seu volum, passant del 35 % de capacitat al 43 % que té actualment i en els aqüífers subterranis, els quals s'hauràn recuperat amb escreix.

Segons els models numèrics, sembla que a partir del diumenge es voldrà acostar l'anticicló, per quedar-se amb nosaltres durant la setmana vinent.
No obstant, tant avui divendres com demà dissabte, el temps encara es voldrà mostrar força inestable, degut a la persistència de l'embossament d'aire fred en alçada, amb temperatures de -26 cº a 5500m., aquesta inestabilitat però, cada vegada més s'anirà restringint a les zones interiors i de muntanya.

La previsió per avui divendres a Palamós, és que durant tota la jornada es mantingui la nuvolusitat abundant., al llarg del matí aquesta nuvolusitat podria acabar amb algún ruixat.
Durant la tarda encara tindrem intervals nuvulosos, sobretot de tipus alt i mig, amb escasses possibilitats de pluja.
En el sector comprés entre el sud del Ripollés i interior de La Selva, es continuaràn formant nous ruixats i tempestes, arribant inclús a la Costa Brava Sud.

El vent a la nostra zona serà de tramuntana al llarg de tota la jornada, a uns 10/15 nusos. Al nord del Cap de Begur, es podria arribar als 20 nusos de cares a la tarda i als 30 nusos durant la nit de divendres a dissabte.
La mar es mantindrà amb marejol a la linia costanera i maror mar endins durant tota la jornada. Atenció a partir de la tarda, ja que podriem tenir maror a tot el nostre sector costaner i arribar a forta maror al nord del Cap de Begur. Durant la nit/matinada de divendres a dissabte podrà haver-hi maregassa al nord del Cap de Begur, amb maror o forta maror a la mateixa linia costanera.

La temperatura màxima serà d'uns 15/16 cº a la costa i d'uns 17/18 cº a l'interior.