Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 5 de maig del 2010

Tarda de ruixats i foto curiosa


Mapa de llamps d'avui. Font: Meteocat.com.

Durant les darreres hores, l'inestabilitat no ens ha volgut abandonar.
L'aire fred en alçada que tenim, juntament amb l'insolació diürna i uns bons nivells d'humitat en diferentes capes de la troposfera, ha propiciat que aquesta tarda hagi caigut un bon ruixat amb 4,7 mm. i alguns trons., cal dir que a hores d'ara es manté la pluja.
Si li sumem la pluja d'aquesta nit passada, avui han caigut 10,7 mm...sembla que la dita "Al maig cada dia un raig" aquest any es vol complir. Des del passat dissabte, a Palamós portem recollits 105,2 mm. amb pluja molt ben aprofitada.
Pel que fà a la mar, cal dir que després el fort temporal d'ahir, ha continuat la mar de fons del nord i mar de vent de garbí, amb marejol a prop la costa i maror mar endins.
El garbí ha bufat de forma moderada, després que durant la nit hagi bufat la tramuntana. Ara com ara, no es veu una estabilització clara del temps, ja que demà a la tarda, es preveu una nova aparició dels ruixats a l'interior de la provincia, encara que aquest cop no sembla que hagin de ser tant extensos com avui, amb poques possibilitats que arribin la costa.
El vent per la seva banda, continuarà siguent de component sud, amb fluctuacions en la seva intensitat, imposant-se més clarament a la tarda, a uns 10/15 nusos, aixecant marejol. Al nord del Cap de Begur hi podrà continuar havent tramuntana moderada, amb àrees de maror.

Per cert, la fotografia que poso a continuació, feta durant una pausa que hi va haver ahir al matí, crec que s'hauria d'anomenar "El Balcó de l'Arc de Sant Martí". Des d'aquí felicito el seu autor "Davidpaguina" per haver estat atent a aquest bonic fenòmen.



Foto extreta del següent enllaç:

http://www.3cat24.cat/elmeu3cat24/foto/176178/Arc-de-Sant-Marti-(Bahia-de-Palamos)


Dades actuals:

12,8 cº
79 % hr.
1006 hpa.
mínima 6,8 cº
màxima 15,1 cº
pluja d'avui (fins ara) 10,7 mm.
pluja episodi 105,2 mm.
8/8 St, Sc, Ns i Cu amb pluja feble
vent de garbí 11 km/h
marejol