Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 16 de maig del 2010

Nits fredes



Les temperatures mínimes enregistrades els últims dies, han propiciat que les calefaccions i les llars de foc encara s'hagin d'encendre a molts punts del país.
Sens dubte, aquestes temperatures més pròpies del mes de març, han marcat la vida quotidiana com feia molts anys que no passava, tot i que no és un fet extraordinari, ja que per exemple, durant l'any 1992 el Montseny va estar nevat fins a principis de juny, siguent el mes de juny i la primera quinzena de juliol, com els més freds del segle XX.

La bona notícia és que tot i que les temperatures nocturnes encara es mantindràn força fredes, aquestes aniràn augmentant de mica en mica al llarg de la setmana, on si que es notarà més la pujada dels termòmetres, serà en les temperatures màximes, ja que en molts punts del país es podràn superar els 25 cº i fins i tot a la costa podrem superar els 20 cº, fet que ja tocava.

Tot seguit veurem les mínimes d'avui al Baix Empordà:

Monells 4,2 cº
La Bisbal d'Empordà 4,2 cº
Serra de Daró 4,6 cº
La Tallada 5,6 cº
Castell d'Aro 5,7 cº
Torroella de Montgrí 7,5 cº
Palamós 10,1 cº (dada de meteoclimatic.com)

I si a la nostra comarca les temperatures han estat força fredes, a les valls pirinenques i a l'alta muntanya fins i tot hi trobem glaçades importants, observeu les mínimes d'avui al Ripollés:

Ulldeter -6,1 cº
Núria -1,9 cº
St.Pau de Segúries -1,6 cº
Molló 1,5 cº

O també a la Cerdanya:

Malniu -4,9 cº
Cadí Nord -4,3 cº
Das -0,9 cº

Dades extretes de Meteocat.com.


Dades actuals de Palamós:

16,1 cº
72 % hr.
1021 hpa.
mínima 10,1 cº
màxima 18,8 cº
garbí 8 km/h
2/8 Ci i Ac
marejol