Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 12 de maig del 2010

Previsió per avui i foto d'ahir


Els Tres Ferros (esculls). Mireu els cirrus del fons de la imatge, indicatius d'un nou canvi de temps.


Després de la jornada asolellada d'ahir, el pas d'un embossament d'aire fred a uns 500 hpa. amb temperatures de -22 cº, serà un dels detonants perqué tant avui com demà, tinguem un nou augment de l'inestabilitat, en forma de creixement de nuvolades.
Aquests núvols convectius que ens acompanyen, deixaràn ruixats i tempestes bastant generals a tot l'interior de la demarcació gironina. La zona més afectada per les precipitacions serà el nord del Ripollés, l'Alta Garrotxa i cap a les Alberes, amb quantitats de pluja molt abundants, acompanyades en molts casos per calamarsa o pedra. Es preveu que després dels ruixats poc importants que ja han caigut, a partir del migdia podràn tornar a aparèixer a qualsevol punt de l'interior. Amb el pas de les hores, aquestes precipitacions s'aniràn fent cada vegada més generals i inclús cap a últimes hores de la tarda, podràn arribar fins a la costa i deixar algún ruixat a Palamós i bona part de la comarca.

El vent serà fluix i de component sud durant el matí. A partir del migdia el vent de garbí es podria reforçar una mica i arribar als 10 nusos. De cares a la nit, entraria una mica de vent de nord, a uns 5/8 nusos.
L'estat de la mar serà de marejol al matí, amb mar de fons de garbí. De cares a la tarda tindrem maror, amb ones direcció sud/oest i mar creuada a partir de la nit, al nord del Cap de Begur.

La temperatura màxima es quedarà en els 15/17 cº a la costa i en els 18/20 cº a l'interior.
Cal dir que en els moments de xàfec, la temperatura podrà experimentar una notable devallada.

Mapa de temperatures a 5500m. model WRF.
Observeu com tindrem temperatures de -22 cº en aquelles alçades: