Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 29 de maig del 2010

Previsió pel cap de setmana


Mapa sinòptic previst per aquests diumenge. Observeu com tindrem l'anticicló quasi a sobre.

Després dels primers dies d'aquesta setmana, on el vent de garbí va ser el protagonista, la situació meteorològica de les darreres hores ha vingut marcada per l'aparició de la tramuntana., juntament amb un augment transitori de la nuvolusitat, amb algun ruixat de poca importància cap a l'interior de la provincia, degut al pas d'un petit solc d'aire fred en alçada.
Sembla que aquest cap de setmana i en dies posteriors, l'anticicló que no havia acabat de marxar del tot, es voldrà tornar a quedar amb nosaltres, demostrant l'extrema irregularitat del nostre clima, ja que si bé en la primera quinzena d'aquest mes les pluges s'hi van prodigar, a la segona quinzena aquestes han brillat per la seva absència.

Per avui dissabte a Palamós, tindrem un dia amb predomini del sol però sense acabar de fer net, ja que durant les primeres hores del dia i a la tarda, podràn aparèixer alguns intervals de núvols baixos. Hem d'esperar que cap al Ripollés i a la Cerdanya, durant la tarda hi pugui caure algún ruixat poc important.

El vent a la nostra zona, serà de component nord a uns 10 nusos a primeres hores del dia, a partir del migdia el vent serà fluix i de component sud. A la tarda entraria el vent de garbí a uns 10 nusos i al vespre/nit tornaria a entrar la tramuntana.
L'estat de la mar durant el matí es veurà poc alterat, ja que hi haurà mar arrissada a la línia costanera. Mar endins hi haurà marejol i al nord del Cap de Begur maror, amb mar de fons de nord.
A la tarda podria haver-hi un xic de marejol de direcció sud/oest., al vespre encalmaria, però durant la nit hi haurà maror al nord del Cap de Begur, amb ones de direcció nord.

La temperatura màxima arribarà als 20/22 cº a la costa i als 24/26 a l'interior.


Diumenge, tindrem un dia dominat pel sol, però amb l'aparició de núvols alts durant tot el dia, juntament amb algúns núvols baixos durant la tarda, que es farien més abundants a l'interior. No es descartable que pugui caure algún petit ruixat molt localitzat cap al Ripollés.

El vent bufarà de garbí a uns 4/8 nusos a primeres i últimes hores del dia i s'arribarà als 10 nusos durant les hores centrals.
Al mar caldrà esperar mar arrissada al matí i al vespre, amb un xic de marejol a les hores centrals del dia, de direcció sud/oest.

La temperatura màxima s'enfilarà fins als 21/23 cº a la costa i fins als 25/27 cº a l'interior.
La temperatura mínima es quedarà en els 12/14 cº a l'interior i als 15/17 c º a la costa.