Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 8 de maig del 2010

Previsió pel cap de setmana


Mapa de temperatures a uns 5500m. d'alçada. Observeu com ens ha creuat un solc d'aire fred, amb temperatures de -22 cº.

El temps per aquest cap de setmana, vindrà marcat per una situació de vens de garbí, que acompanyaràn el pas de diferents fronts .
Caldrà esperar un temps variable, amb estones de sol i també amb nuvolusitat variable, tant dissabte com diumenge.
També és possible l'aparició d'algun ruixat o petit focus tempestuós, especialment durant les primeres hores d'avui dissabte. Tot seguit farem una previsió més detallada.

Per avui dissabte a Palamós, durant les primeres hores s'ha d'esperar l'aparició de núvols baixos, amb possibilitats de nous ruixats o alguna petita tempesta, amb forta intensitat de precipitació, però de poca duració.
A primeres hores de la tarda es preveu l'obertura de grans clarianes, quedant una tarda amb predomini del sol, acompanyat per alguns núvols alts i baixos.
La possibilitat de ruixats de tarda es continuarà mantenint a l'interior de la provincia, en especial al Ripollés, Garrotxa i Alt Empordà, arribant aquests de forma més desgastada a la Costa Brava nord.

El vent serà de garbí durant tot el dia, reforçant-se un xic més de cares a la tarda, a uns 15 nusos.
Al mar trobarem entre marejol i maror, sobretot durant la tarda. Al nord del Cap de Begur s'imposaràn més clarament les àrees de maror.

Les temperatures màximes es recuperaràn de jornades anteriors i s'arribarà als 18/20 cº a la costa i als 20/22 cº a l'interior de la comarca.


Per demà diumenge, tindrem un dia amb nuvolusitat abundant de tipus baix, sobretot durant les primeres hores del matí i últimes de la tarda., amb estones de sol a les hores centrals del dia. Es preveu que puguin descarregar algunes tempestes, puntualment fortes i amb calamarsa, al Pirineu i pre-Pirineu.

El vent serà de component sud , a uns 10/15 nusos sobretot durant la tarda, amb intensitat superior al nord del Cap de Begur i en especial al Cap de Creus on podrà bufar a uns 25/30 nusos.
De cares al vespre aquest vent afluixarà clarament.
Al mar trobarem entre marejol i maror, a la nostra zona, sobretot durant la tarda. A la zona del Cap de Creus podrà haver-hi de maror a forta maror.

La temperatura màxima serà d'uns 19/21 c ºa la costa i d'uns 22/24 cº a l'interior de la provincia, en especial a l'Empordà.
La mínima serà prou elevada, ja que a la costa serà d'uns 14/15 cº i a l'interior 12/14 cº