Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 15 de maig del 2010

Previsió pel cap de setmana


Diagrama dels "ensembles". Comproveu com pels propers dies, la temperatura a 850 i a 500hpa. anirà clarament a l'alça i les precipitacions seràn inexistents.

Aquest cap de setmana, serà l'avantsala per l'establiment de l'anticicló de cares a la setmana que vé.

Avui dissabte a Palamós, tindrem un dia amb presència majoritària de l'astre rei, sobretot a primeres hores del dia i durant la tarda.
Podràn crèixer però, alguns núvols d'evolució diürna a les hores centrals del dia, acompanyats per núvols mitjos.
Es preveu que aquests núvols puguin deixar escapar algún ruixat, cap a la zona més propera al Montseny-Guilleries., aquests ruixats durant les primeres hores de la tarda, podrien arribar de manera feble cap a la Costa Brava sud.

El vent a tot el sector palamosí, serà fluix i de direcció variable durant el matí. A la tarda el garbí podria aparèixer a uns 15/20 nusos. Durant la nit de dissabte a diumenge, entraria la tramuntana a uns 15 nusos., al nord del Cap de Begur la tramuntana podria arribar als 30 nusos.

Al mar trobarem marejol de direcció sud/oest durant el matí, a la tarda es podria arribar a maror, amb mar de fons de direcció nord. Al nord del Cap de Begur i sobretot durant el vespre i la nit, tindrem forta maror, amb ones de direcció nord.

La temperatura màxima es recuperarà lleugerament, arribant als 16/17 a la costa, tot i que quant bufi el garbí l'ambient serà fresc arràn de mar. A l'interior de l'Empordà, es podria arribar als 19/20 cº de màxima.

Diumenge, tant a Palamós com a la major part del país, tindrem un dia majoritàriament assolellat, amb l'aparició d'algún núvol baix i mig durant la tarda.
No s'esperen precitacions, amb excepció d'algún ruixat localitzat cap al sud del Ripollés i la zona del Montseny-Guilleries.

El vent al nostre sector, durant les primeres hores del matí serà de component sud/oest a uns 3/6 nusos, mantenint-se la tramuntana moderada al nord del Cap de Begur.
A les hores centrals del dia el garbí bufarà a uns 10/15 nusos. De cares al vespre el vent de garbí amainarà i durant la nit i matinada tornarà a entrar la tramuntana a uns 10 nusos, arribant als 15/20 nusos al nord del Cap de Begur i als 25/30 nusos al Cap de Creus.

La temperatura màxima a la costa serà d'uns 17/19 cº i a l'interior de l'Empordà serà d'uns 19/21 cº.