Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 6 de juliol del 2011

Boirina i molta humitat


Imatge captada avui a les nou del matí per la càmera de TV3.


Com podeu veure a la imatge superior, aquest matí han entrat alguns núvols baixos de mar cap a terra, impulsats pel vent fluix del SSE que bufava. Aquests núvols baixos del gènere estrat, empitjoraven notablement la visibilitat. En aquest cas, com que la visibilitat era superior a 1 quilòmetre hem de parlar de boirina, quan la visibilitat és inferior al quilòmetre es tracta de boira.

Pel que fa a altres dades del dia., temperatura màxima 23,4ºc, mínima 21,2ºc. Estat del cel amb predomini del Sol i alguns núvols baixos, més abundants al matí. El vent ha bufat amb direcció variable, principalment de xaloc o garbí a 5/10 nusos de mitjana i una ratxa màxima de 13 nusos. Estat de la mar amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1012,6 hpa, mínima 1011,0 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 72 %. Dades de marinapalamos.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous a Palamós es preveu assolellat, però amb mala visibilitat degut a l'aparició de boirines i intervals núvols baixos. A la resta de la demarcació tindran un dia similiar, amb possibilitats que caigui algun ruixat de tarda al Pirineu, Alta Garrotxa o Albera.

La temperatura pot pujar fins a 30/32ºc a l'interior, fins a 22/25ºc a la costa i fins a 20/28ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 18/21ºc a la costa, fins a 15/17ºc a l'interior i fins a 9/14ºc a Pirineu. Amb ambient xafogós.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb direcció variable, al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous, amb estones de calma. Al matí hi haurà vent de garbí o xaloc 6/8 nusos. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit entrarà vent de tramuntana a 10/14 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb marejol generalitzat, al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous, amb mar de fons. La resta de la jornada es preveu amb mar arrissada o marejol arran de costa i una mica de maror mar endins.