Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 25 de juliol del 2011

Es manté el temps inestable


Mapa de precipitació acumulada en sis hores per dimarts a les 18:00h.


Després dels intervals nuvolosos que avui han tornat a fer la guitza als turistes que volien anar a la platja, a la tarda ens ha arribat algun petit ruixat desgastat provinent de l'interior, que tants sols ens ha deixat 0,8 mm.
Aquest temps inestable es tornarà a reproduir al llarg de les properes hores, degut al pas d'una línia d'inestabilitat. Les precipitacions cauran sobretot al llarg de la tarda d'aquest dimarts, amb el creixement de moltes nuvolades que poden deixar ruixats força generalitzats a tota la meitat oest de la demarcació, siguent menys importants a la resta., també s'espera alguna tempesta, que fins i tot pot afectar el sector sud de la costa.

Pel que fa a les dades d'avui dilluns a Palamós., temperatura màxima 23,3ºc, mínima 17,1ºc. Estat del cel amb nuvolositat abundant i algunes estones de sol a migdia. Pluja 0,8 mm. Vent amb predomini del component sud a 5/10 km/h de mitjana, ratxa màxima 21 km/h. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1014 hpa, mínima 1010 hpa. Humitat relativa màxima 89 %, mínima 75 %. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós, es preveu que la nuvolositat vagi en augment al llarg de les hores., durant el matí hi podrien haver algunes clarianes, però les nuvolades cada cop s'aniran fent més protagonistes fins deixar el cel cobert a la tarda. Podrien caure alguns ruixats o alguna petita tempesta que ens deixarien entre 10/20 mm. De manera més feble, la pluja es pot mantenir durant la nit. A la resta de la demarcació preveiem que les precicipitacions, en forma de ruixats i alguna tempesta, siguin les protagonistes de la tarda. Les pluges més importants es preveuen a l'interior de la meitat oest i a la zona costanera centre i sud., amb acumulacions que de manera local poden arribar a 30/50 mm.

La temperatura màxima pot rondar els 24/26ºc a l'interior, els 22/24ºc a la costa i els 15/20ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 17/19ºc a la costa, fins a 13/15ºc a l'interior i fins a 7/12ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de direcció variable o restarà en calma, al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí tindrem vent de garbí a 8/10 nusos. A la tarda s'espera vent fluix de garbí o calma. A la nit tindrem tramuntana a 8/10 nusos., mar endins i al nord del Cap de Begur es pot arribar a 15/20 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb marejol mar endins i mar calma o arrissada arran de costa., durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí hi haurà mar arrissada o marejol arran de costa i marejol mar endins. A la tarda tindrem mar arrissada o calma arran de costa, amb marejol mar endins. A la nit hi haurà maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa.