Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 19 de juliol del 2011

Un altre dia de tardor a ple estiu


Imatge captada a primeres hores de la tarda amb el cel cobert.


Altre vegada la jornada d'avui, tot i algunes carianes, ha estat marcada per un temps més propi de la tardor. Entre les cinc i les sis del matí, ens queia la tercera tempesta en pocs dies, que ens deixava 21 mm, amb forta intensitat de precipitació. Però aquí no ha acabat la cosa, de nou a la tarda, les restes d'inestabilitat han fet crèixer algunes tempestes a l'interior de la demarcació, que ens han arribat molt desgastades amb forma de plugims i han caigut un parell de litres més.

Amb aquest ambient la temperatura ha sigut força fresca, ja que tot i que la màxima ha arribat a pujar fins als 24,3ºc, ràpidament, la temperatura durant la tarda ha tornat a baixar fins als 17ºc...i això a ple estiu.

Dades de precipitació d'avui al Baix Empordà: Bellcaire d'Empordà 25,8 mm, Palamós 23,2 mm, St. Feliu de Guíxols 23,0 mm, La Bisbal 16,5 mm, Palafrugell 15,6 mm, Verges-Ponent 14,8 mm o Calonge 16,5 mm.

Pel que fa altres dades del dia a Palamós., temperatura mínima 16,8ºc. Estat del cel ennuvolat, aparició d'algunes clarianes esporàdiques, i pluja amb forma de tempesta al matí i plugims a la tarda. Pluja 23,2 mm. Vent de component sud a la matinada i de component nord la resta de la jornada, a 10/20 km/h de mitjana, ratxa màxima 55 km/h NNO. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror mar endins amb ones properes als 2 m, amb mar de fons de llevant o gregal. Pressió atmosfèrica màxima 1011 hpa, mínima 1002 hpa. Humitat relativa màxima 96 %, mínima 55 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Mapa de llamps d'avui.


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós, preveiem un dia novament marcat pels núvols baixos i algunes tímides clarianes. No es preveu pluja. A la resta de la demarcació els núvols també poden ser destacables a qualsevol indret, menys importants a la costa nord. No es preveu pluja o en tot cas, pot arribar a caure algun plugim esporàdic a l'interior.

La temperatura màxima pot rondar els 24/26ºc a l'interior, els 20/24ºc a la costa i els 15/20ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres, amb mestral a 25/30 nusos a la zona del Cap de Creus. Al matí tindrem vent fluix de garbí o xaloc. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/10 nusos. A la nit s'espera vent en calma o molt fluix de direcció variable.

L'estat de la mar es preveu amb marejol arran de costa i forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres, amb mar de fons. Al matí hi haurà mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons. A la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit hi haurà mar calma o arrissada.


IMATGES DEL DIA






Onatge de mar de fons.