Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 12 de juliol del 2011

Elevada humitat i retorn de la tramuntana


Mapa de la humitat relativa que es previa per avui a les sis de la tarda.


L'elevada humitat ambiental ha estat la protagonista del dia d'avui, degut al vent de component est que ha bufat tota la jornada., aquesta humitat s'ha mantingut en valors molt elevats, amb un màxim del 93 % i un mínim del 77 %. Sortosament, l'abundant nuvolusitat que precedeix el pas del sistema frontal que ha entrat pel nord-oest de la Península, ha mantingut la temperatura a ratlla i ha evitat que la xafogor encara fos més elevada, ja que tant sols s'ha situat en 25ºc.

Aquesta abundant nuvolusitat estava composta bàsicament per estratocúmulus i altostratus, amb algun núvol convectiu poc destacable, que estava immers dins la massa nuvolosa, el qual ha deixat alguna gota dispersa durant el matí.

Pel que fa a altres dades del dia., temperatura màxima 23,7ºc, mínima 20,3ºc. Estat del cel ennuvolat amb alguna clariana esporàdica . Pluja inapreciable. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa, lleugera mar de fons. Vent amb component est fluix, ratxa màxima 13 nusos. Pressió atmosfèrica màxima 1012,8 hpa, mínima 1007,2 hpa. Dades de marinapalamos.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós preveiem un dia amb nuvolusitat molt abundant a primeres hores del dia, llavors poden obrir-se àmplies clarianes i a la tarda/vespre es pot tornar a tapar. Podria caure alguna feble precipitació o algun petit ruixat al llarg de la nit/matinada i fins a primeres hores del dia, amb quantitats poc destacables. A la resta de la demarcació, durant la propera nit/matinada i primeres hores del dia, poden caure alguns ruixats dispersos i algun petit nucli tempestuós, especialment cap a la meitat nord i oest, amb quantitats que poden rondar el 5/20 mm.

La temperatura màxima pot pujar fins a 27/29ºc a l'interior, fins a 23/26ºc a la costa i fins a 18/24ºc al Pirineu. La mínima pot rondar els 17/20ºc a la costa, els 14/16ºc a l'interior i els 10/14ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 8/12 nusos arran de costa i a 24 nusos mar endins, al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable, amb tramuntana a 15/20 nusos al nord del Cap de Begur. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/10 nusos i tramuntana a 20/24 nusos al nord del Cap de Begur. A la nit bufarà la tramuntana a 10/14 nusos arran de costa i a 24/28 nusos mar endins i al nord del Cap de Begur.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada o marejol arran de costa i marejol o maror mar endins, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda pot haver-hi marejol arran de costa, maror mar endins i forta maror al nord del Cap de Begur. A la nit tindrem marejol arran de costa i forta maror o maregassa mar endins (ones properes als 3 m).



Mapa d'alçada significant de l'onatge previst per la nit del dimarts.