Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 20 de juliol del 2011

Sense nits tropicals


Mapa de temperatura i vent en superfície previst per les tres de la matinada.


Les nits tropicals que van aparèixer a principis de mes, han desaparegut del mapa des de fa més d'una setmana, ja que les temperatures mínimes registren uns valors força inferiors als que estem acostumats en aquestes dates. Lluny queden les nits on costava dormir, ara, fins i tot, ens toca tenir l'aire condicionat apagat i les finestres tancades o toca tapar-nos una mica.

La refrescada que hem tingut, aquesta nit s'ha deixat sentir de manera notable., aquestes són les mínimes d'avui al Baix Empordà: La Bisbal d'Empordà 13,4ºc, Verges 13,7ºc, Calonge 14,2ºc, Palafrugell 14,3ºc, Les Olives 15,0ºc, St. Feliu de Guíxols 15,4ºc o Palamós 16,1ºc.

Pel que fa a altres dades del dia a Palamós., temperatura màxima 22,6ºc. Estat del cel amb nuvolositat molt abundant de tipus baix al matí i àmplies clarianes a la tarda. Vent de component variable, predominant la tramuntana, el gregal i el xaloc, a 5/10 km/h de mitjana, ratxa màxima 24 km/h. Estat de la mar amb maror o forta maror mar endins i marejol arran de costa, amb mar de fons de gregal. Pressió atmosfèrica màxima 1015 hpa, mínima 1014 hpa. Humitat relativa màxima 78 %, mínima 58 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous a Palamós, preveiem que el dia es mostri amb predomini del sol, tot i alguns núvols baixos residuals que a estones poden tapar-lo. A la resta de la demarcació s'espera un dia amb nuvolusitat variable, amb més clarianes al sector central i sud de la costa, amb nuvolositat més compacte cap a la meitat nord. Poden caure alguns ruixats de tarda a la zona del Ripollès, Alberes, Serralada Transversal o Montseny.

La temperatura pot pujar fins a 25/28ºc a l'interior, fins a 22/24ºc a la costa i fins a 17/22ºc al Pirineu. La mínima pot pujar fins a 16/18ºc a la costa, fins a 12/15ºc a l'interior i fins a 6/11ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de direcció variable o restarà en calma al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí tindrem vent de garbí o xaloc a 8 nusos. A la tarda hi haurà vent de llevant o gregal fluix. A la nit s'espera vent de tramuntana a 10/15 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, durant la nit/matinada de dimecres a dijous, amb mar de fons. Al matí hi haurà mar arrissada o calma arran de costa i marejol mar endins. A la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit hi haurà maror mar endins i marejol arran de costa.