Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 15 de juliol del 2011

Previsió pel cap de setmana


Mapa de precipitació prevista en sis hores per les sis de la tarda del diumenge.


Aquest dissabte a Palamós tindrem un dia marcat per un predomini del sol i per un ambient força xafogós, tot això acompanyat per alguns núvols baixos i mitjos que poden tapar el cel de bon matí i al vespre, sense precipitacions. A la resta de la demarcació també s'espera un dia amb nuvolusitat variable, a estones molt abundant, especialment al sector nord i al llarg de la tarda. No es descarta que pugui caure algun ruixat cap al Ripollès o Garrotxa.

La temperatura pot pujar fins a 29/32ºc a l'interior, fins a 23/26ºc a la costa i fins a 20/27ºc al Pirineu, amb més calor a les valls que als cims.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest a 4/8 nusos, al llarg de la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí bufarà vent de garbí a 15/20 nusos igual com a la tarda. A la nit s'espera vent de garbí a 8/10 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb marejol o mar arrissada arran de costa i maror mar endins, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí hi haurà marejol o maror, igual com a la tarda. A la nit tindrem marejol arran de costa i maror mar endins.


Aquest diumenge, el pas d'un solc d'aire fred en alçada i la formació d'una baixa al sud de Catalunya, facilitaran que la pluja pugui ser la protagonista a la major part del país. Al llarg del matí i sobretot a partir del migdia ja poden anar caient ruixats i tempestes a la zona pirinenca, que ràpidament aniran escombrant tota la demarcació, arribant fins a la mateixa costa. A partir de la nit les precipitacions s'anirien restringint cap al sud de la Costa Brava i a la costa de Barcelona. Cal destacar que algunes de les tempestes que hi puguin haver, sobretot a l'interior, poden ser de forta intensita i portar calamarsa.

La temperatura màxima podrà ser més baixa, arribant fins a 25/26ºc a l'interior, fins a 22/24ºc a la costa i fins a 15/20ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 18/20ºc a la costa, fins a 15/18ºc a l'interior i fins a 8/12ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de llebeig a 6/8 nusos, al llarg de la matinada del diumenge. Al matí entrarà vent de garbí a 8/12 nusos. A la tarda/vespre entrarà la tramuntana a 10/15 nusos. La tramuntana serà superior mar endins i al nord del Cap de Begur, on arribaran a 24 nusos. A la nit s'espera la mateixa situació.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada o marejol durant la matinada del diumenge. Al matí hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda/vespre tindrem marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar creuada. A la nit s'espera marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins.