Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 24 de maig del 2013

Ahir quatre gotes al vespre i avui més fresca

Cel cobert per núvols baixos ahir al vespre des de Calonge degut a l'arribada del front.


La tramuntanada que havia fet durant el matí del dimecres i que havia desaparegut al llarg de la tarda del mateix dia, va reaparèixer amb força al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous, amb una ratxa màxima de 66km/h a la noste vila.
En un altre ordre de coses, podem dir que ahir dijous 23 de maig es va dividir en dues meitats: un matí assolellat i una tarda/vespre amb el cel cobert per núvols baixos.

L'arribada d'uns sistema frontal molt desgastat provinent del nord, va fer que el domini del sol que hi hagué durant el matí anés a menys al llarg de la tarda, fins que el cel quedà cobert per una gruixuda cap de núvols baixos amenaçadors, els quals, deixaren algun petit plugim amb l'arribada de la nit, amb un total de 0,4mm recollits a Palamós.

Dades de precipitació d'ahir dijous durant el vespre/nit al Baix Empordà:

La Bisbal d'Empordà 3,2mm., Monells 2,0mm., Torroella de Montgrí 1,3mm., la Tallada d'Empordà 1,1mm., Castell d'Aro 0,4mm.

Pel que fa a les temperatures, la presència d'alguns nuvols baixos i l'aire de mar, van fer que aquestes fossin un parell o tres de graus més baixes respecte el dia anterior.

Màximes enregistrades ahir dijous 23 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 22,7ºC (10,9ºC)., la Bisbal d'Empordà 22,6ºC (11,3ºC)., Torroella de Montgrí 22,4ºC (12,5ºC)., la Tallada d'Empordà 22,1ºC (12,7ºC)., Serra de Daró 21,7ºC (12,1ºC)., Castell d'Aro 21,1ºC (11,0ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dijous 23 de maig del 2013 a Palamós., temperatura màxima 19,2ºC, mínima 12,6ºC. Vent de component N de matinada, a 20km/h de mitjana, i vent de component SSO i ESE a 10km/h de mitjana fins el vespre. Ratxa màxima de vent 66km/h NNO (matinada de dijous). Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1013hPa, mínima 1010hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 43%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat.


Diferència entre les màximes d'ahir dijous i les previstes per avui divendres.


La previsió per avui divendres a Palamós, ens asenyala que l'aire fred que ha entrat darrera el sistema frontal que passà ahir al vespre, amb isotermes previstes que aquest migdia rondaran els 2ºC a 850hPa, ens deixarà un ambient més fresc que els dos darrers dies.
Es preveu que aquesta situació amb temperatures fresques es mantingui durant aquest dissabte, però de cares a diumenge el dia es presentarà una mica més càlid i amb domini del sol.
La presència d'una mica de rebuf pot fer que avui tinguem núvols baixos abundants durant tot el dia, amb molts moments de cel tapat i amb possibilitats que s'escapi algun plugim o ruixat intermitent., a més, també pot crèixer algun ruixat de tarda una mica més destacable en zones de muntanya de l'interior de la demarcació, sobretot al Pirineu, Montseny o Serralada Transversal.

La temperatura màxima a Palamós serà uns tres o quatre graus inferior al dia d'ahir, segons s'aprecia al mapa superior.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a primeres hores, a uns 8/12 nusos de mitjana., mar endins pot bufar a 24 nusos, amb ratxes superiors. A partir de mig matí tindrem vent fluixet de direcció variable o vent en calma, amb mestral a 24 nusos al cap de Creus. A la tarda bufarà vent fluixet de garbí o xaloc, amb estones de calma. A la nit tindrem vent fluixet de component sud o est, amb estones de calma.

A mar tindrem marejol arran de costa i forta maror o maregassa mar endins fins la tarda. A la tarda/vespre i a la nit es preveu mar arrissada o marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins.