Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 21 de maig del 2013

La setmana comença amb el mateix patró de temps

Imatge primaveral d'ahir dilluns a les Gavarres, amb flors boscanes i alguns estratocúmuls i altocúmuls.


Ahir dilluns a Palamós vàrem tenir una altre ració del mateix plat meteorològic.
Els núvols baixos que cobrien el cel de bon matí, amb alguna gota esporàdica, amb el pas de les hores van deixar pas a un dia assolellat, però encara restaren alguns intervals de núvols en varis nivells durant la tarda, formats majoritàriament per Cirrus, Cirrostratus, Altocumulus i Stratocumulus.

Encara que cap a la costa la pluja va tornar a brillar per la seva absència, es va repetir el mateix patró de ruixats de tarda cap a l'interior i prelitoral, gràcies a l'escalfament del sòl proprorcionat per l'astre rei i l'aire fred que s'ha quedat estancat en altura.

Dades de precipitació recollida ahir dilluns 20 de maig a Girona:

Olot 13,6mm., Planoles 9,6mm., Tregurà 6,0m., Sant Feliu de Pallerols 5,8m., Ribes de Freser 5,6mm., Salt 4,0mm., Salitja 3,6mm., Mata 3,6mm., Sant Hilari Sacalm 1,4mm., Girona 0,8mm.


Pluges captades pel radar ahir dilluns a les 15:00h.


Pel que fa les temperatures assolides ahir dilluns al Baix Empordà., la màxima més elevada va arribar fins als 19,3ºC de Calonge i la màxima més baixa es quedà en els 15,9ºC de Calonge-Mas Pallí. Per la seva banda, la mínima més baixa arribà fins a 9,2ºC a Calonge i la mínima més alta van ser els 11,2ºC de Calonge-Mas Pallí.

Dades meteorològiques d'ahir dilluns 20 de maig del 2013 a Palamós., temperatura màxima 16,2ºC, mínima 10,6ºC. Pluja inapreciable. Vent amb predomini del component E, a 10km/h de mitjana i calma al vespre. Ratxa màxima de vent 27km/h E. Estat de la mar amb mar de fons del sud, amb marejol arran de costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 64%. Dades de meteoclimatic.com


Imatges primaverals d'ahir dilluns 20 de maig a les Gavarres










La previsió per avui dimarts, ens assenyala que a Palamós tindrem un dia dominat pel sol, però amb intervals de núvols en varis nivells que enterenyinaran el cel, fins i tot, en algun moment poden tapar el sol, sobretot a la tarda/vespre.
De cares al migdia/tarda, altre vegada poden crèixer nuvolades cap a l'interior de Girona que descarreguin ruixats molt més localitzats que dies enrera.

La temperatura màxima no tindrà grans canvis.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component est, al llarg d'aquest matí. A la tarda hi haurà una situació similar. A partir del vespre i a la nit hi pot haver calma o vent fluixet de direcció nord i oest.

A mar al nostre sector s'espera que hi hagi marejol arran de costa i maror mar endins durant aquest matí, amb mar de fons. A partir de mitja tarda o al vespre quedarà mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins. A la nit seguirà la mateixa situació.