Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 15 de maig del 2013

Dades, imatges d'avui dimecres i previsió

El cel ennuvolat d'avui dimecres. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Tal com us comentava a la previsió, avui dimecres a Palamós hem tingut un dia ennuvolat, però de pluja ben poca, ja que només s'ha escapat alguna gota esporàdica i inaprecaible a primeres hores de la tarda.
A la resta del Baix Empordà la situació no ha sigut gaire diferent, ja que la pluja caiguda també ha sigut poc important. Com a dades més destacades trobem 3,0mm a la Bisbal d'Empordà, 2,8mm a Monells, 0,9mm a la Tallada d'Empordà i 0,2mm a Castell d'Aro o Torroella de Montgrí.

Encara que a la nostre comarca no hagi plogut gaire, a la resta de la demarcació gironina s'han recollit pluges força generoses, especialment a la meitat nord i oest.

Dades de precipitació recollida avui dimecres 15 de maig a Girona:

Malniu 32,0mm., Núria 20,6mm., Anglès 19,0mm., la Vall d'en Bas 16,1mm., Olot 13,5mm., Santa Coloma de Farners 13,5mm., Molló 12,3mm., Vilablareix 10,7mm., Das 9,0mm., Girona 8,7mm., Espolla 6,5mm., Banyoles 5,9mm., Portbou 3,9mm.


Mapa de temperatura i geopotencial a 500hPa previst per les sis del matí d'aquest dijous. Veiem l'important solc d'aire fred que ens creua.


La previsió ens diu que la part més activa del sistema frontal que acompanya el solc d'aire fred que ens entra, ens creuarà en les properes hores, amb la qual cosa s'ha d'esperar que a Palamós i a la nostre comarca també pugui ploure feblement durant la nit/matinada de dimecres a dijous.
Per aquest dijous, a Palamós ens llevarem encara amb núvols abundants, però s'obriran grans clarianes amb el pas de les hores. De cares al migdia/tarda, poden tornar a crèixer nuvolades que descarreguin ruixats i tempestes irregulars cap a l'interior, els quals poden arribar de forma més desgastada fins la mateixa costa.

La temperatura mínima seà una mica més baixa i la màxima serà una mica més alta.

El vent al nostre sector costaner bufarà del nord durant les properes hores i fins dijous al migdia, a 15/20 nusos de mitjana. A la tarda bufarà vent fluixet de direcció variable. A la nit s'espera vent fluixet de component sud i est, amb moments de calma.

A mar s'espera que al llarg de tot el dia hi hagi marejol arran de costa, però a poca distància hi haurà maror, amb forta maror mar endins.


Tarda ennuvolada avui dimecres a la Fosca, amb vent del nord. Imatge mostrada al telenotícies vespre de TV3 (minut 37:20).


Màximes enregistrades avui dimecres 15 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Torroella de Montgrí 19,8ºC (13,0ºC)., la Bisbal d'Empordà 19,5ºC (12,5ºC)., Monells 19,1ºC (11,7ºC)., Serra de Daró 18,9ºC (12,6ºC)., la Tallada d'Empordà 18,7ºC (12,4ºC)., Castell d'Aro 18,3ºC (13,2ºC).

Altres dades meteorològiques d'avui dimecres 15 de maig del 2013 a Palamós., temperatura màxima 17,4ºC, mínima 13,4ºC. Pluja inapreciable. Vent de component ESE al matí, a 5km/h de mitjana i vent de component NNE la resta del dia, a 15/20km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 35km/h NNE. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1006hPa, mínima 1000hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 72%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat. Dades fins les 21:00h.


Imatges del dia ennuvolat que hem tingut