Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 13 de maig del 2013

Un diumenge marcat pels núvols i previsió per avui dilluns

Núvols i clarianes amb roelles ahir diumenge prop del mas Xec.


Per si no havíem tingut prous núvols el passat dissabte, ahir diumenge, tal com estava previst, els núvols baixos van tornar a ser els protagonistes, però aquesta vegada van venir amb algunes clarianes que ens deixaren veure el sol en alguns moments, especialment al migdia i al vespre.
Aquests núvols dels gèneres Stratus i Stratocumulus, van tornar a mantenir les temperatures a ratlla, amb unes màximes que rondaren els 21ºC a la nostre comarca, per contra, com que de matinada el cel espresentà més asserenat que en dies anteriors, les mínimes van baixar una mica més.

Màximes enregistrades ahir diumenge 12 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima

La Bisbal d'Empordà 21,5ºC (10,1ºC)., la Tallada d'Empordà 20,9ºC (13,4ºC)., Monells 20,8ºC (8,8ºC)., Torroella de Montgrí 20,6ºC (10,6ºC)., Serra de Daró 20,4ºC(13,4ºC)., Castell d'Aro 19,9ºC (9,3ºC).


Cel cobert per estratocúmuls ahir a la tarda vora el mas Xec.


Altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 12 de maig del 2013 a Palamós., temperatura màxima 18,9ºC, mínima 12,7ºC. Vent de component E i NE al matí, a 5km/h de mitjana, i vent del SO a la tarda, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 27km/h SO. Estat de la mar amb mar arrissada de bon matí i una mica de marejol al centre del dia. Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1020hPa. Humitat relativa màxima 76%, mínima 55%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat.

Recull d'imatges d'ahir diumenge amb molts núvols baixos








Mapa de pressió en superfície previst per avui dilluns. Veiem com l'anticicló de les Açores ens abraça en forma de falca. 


Avui dilluns a Palamós, seguirem sota el domini anticiclònic. Malgrat aquesta situació, altre vegada els núvols baixos ens podran donar la tabarra al llarg de la jornada. Hem de destacar que cap al Pirineu i a la Serralada Transversal es poden generar alguns petits ruixats de tarda, gràcies al forçament orogràfic i a la convergència de vents a uns 1000/950hPa.

La temperatura màxima podrà ser una mica més alta respecte el dia anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component variable o restarà en calma fins al migdia. A partir del migdia i a la tarda pot bufar vent de garbí a uns 10 nusos de mitjana, amb ratxes superiors. A la nit s'espera vent fluixet de direcció variable o calma.

A mar durant aquest matí s'espera que hi hagi mar arrissada arran de costa, però a poques milles mar endins s'espera de maror a forta maror, amb mar de fons del nord. A la tarda tindrem una mica de marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit hi haurà mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins.