Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 7 de maig del 2013

Comencem setmana amb màximes superiors a 25ºC i boirines


Cumulus humilis i Cumulus mediocris ahir al migdia. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya (minut 24:23).


Aquest inici de setmana podem comprobar com l'arribada d'una bombolla d'aire càlid des del nord d'Àfrica, amb isotermes que avui podran arribar als 12ºC a uns 850hPa, ens està deixant unes temperatures de primavera avançada o de preestiu, amb unes màximes que ja han passat dels 25ºC a l'interior del Baix Empordà.
Algunes poblacions que ahir dilluns van tenir màximes de 25ºC o superiors foren la Bisbal d'Empordà amb 26,5ºC, les Olives 25,4ºC, Bellcaire d'Empordà 25,2ºC, Calonge 25,0ºC, Verges 24,6ºC.

Altres dades termomètriques d'ahir dilluns 6 de maig, ens diuen que la màxima més elevada al Baix Empordà assolí 26,5ºC a la Bisbal d'Empordà i la màxima més baixa es quedà en els 18,3ºC de Palamós. Per la seva banda, la mínima més baixa foren els 8,9ºC de Calonge o la Bisbal d'Empordà, en canvi, la mínima més alta arribà a 12,7ºC a Calonge-Mas Pallí.

L'aire càlid que ens envaeix en nivells baixos i mitjos de la troposfera, quan transita per sobre les aigües fresques el Mediterrani, sol formar les típiques boires d'advecció que ahir van afectar molts punts de la Costa Daurada i de la Costa Central.
A Palamós, al migdia i a la tarda també es va poder observar una mica de boirina a sobre nostre, i bancs de boira molt espessa situada unes poques milles mar endins.

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 6 de maig del 2013 a Palamós., temperatura màxima 18,3ºC, mínima 10,7ºC. Estat del cel dominat pel sol, amb alguns cúmulus al migdia i boirines, arribada de Cirrostratus al vespre. Vent amb predomini del SO al centre del dia, a 10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 27km/h S. Estat de la mar amb mar plana o arrissada de bon matí i al vespre, amb un xic de marejol al centre del dia. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 67%. Dades de meteoclimatic.com


Mapa de temperatura i geopotencial a 850hPa previst per avui dimarts a les 18.00h. Es veu com emergeix una bombolla d'aire càlid del nord d'Àfrica.


Avui dimarts, a Palamós estarem sota el domini de la bombolla d'aire càlid amb un ambient assolellat, però l'arribada d'algunes franges nuvoloses per l'oest ens deixarà el cel enterenyinat per núvols alts i mitjans., tampoc es descarta la presència de boirines o algun banc de boira de mar.

La temperatura màxima romandrà sense canvis o experimentarà una lleugera baixada.

El vent al nostre sector costaner restarà en calma o bufarà fluixet de xaloc en les properes hores. A la tarda tindrem vent fluixet de component sud. A la nit esperem vent fluixet de garbí o calma.

A mar tindrem mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins, al llarg de tot el dia.