Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 12 de maig del 2013

Primavera verda i núvols recargolats des de Corçà

Núvols baixos recargolats i camps verds prop de l'ermita de Santa Cristina (Corçà), situada al fons de la imatge.


Les pluges que aquesta primavera van caient sense exageració, però de forma regular, ens deixen uns paisatges dominats per la verdor exultant a molts indrets de Catalunya. Com exemple d'aquest fet trobem els magnífics paisatges del rerapaís a l'Empordanet., concretament, les imatges d'avui ens transporten fins a Corçà, al paratge de Santa Cristina que pren el nom de l'ermita romànica que hi ha en aquest indret, el qual, malauradament, es troba o es trobava sota l'espasa de Dàmocles pel desdoblament de la C66 (Anella de les Gavarres).

Un altre dels beneficiats per l'abundor d'herba són els ramats d'ovelles que encara subsisteixen a la vora de les Gavarres i que tants beneficis ambientals i econòmics produeixen.


Ramat pasturant amb el cel amenaçador ahir dissabte.


Així doncs, tal com es desprèn a partir de les imatges, ahir dissabte el dia es va presentar ennuvolat a la nostre comarca i a Palamós també, amb alguna tímida clariana. Malgrat el cel amenaçador que hi hagué, només s'escapà alguna gota o roina inapreciables.
Amb aquests celatges dominats pels núvols baixos dels gèneres Cumulus i Stratocumulus, les màximes es van quedar força curtes, però un xic superiors al dia anterior, en canvi, les mínimes van seguir força elevades.

Màximes enregistrades ahir dissabte 11 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima i fixeu-vos com aquesta altre cop fou molt elevada:

Monells 19,8ºC (10,5ºC)., la Bisbal d'Empordà 19,5ºC (11,0ºC)., Castell d'Aro 19,2ºC 11,3ºC)., la Tallada d'Empordà 19,0ºC (12,0ºC)., Torroella de Montgrí 18,5ºC (11,9ºC)., Serra de Daró 18,4ºC (11,3ºC).

Dades meteorològiques d'ahir dissabte 11 de maig del 2013 a Palamós., temperatura màxima 17,3ºC, mínima 14,3ºC. Estat del cel ennuvolat (Sc i Cu) amb alguna tímida clariana. Pluja inapreciable. Vent de component OSO al centre del dia, a 5/10km/h de mitjana i vent de direcció NNE de matinada, a 10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 27km/h NNE. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol. Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 77%, mínima 56%.

Recull d'imatge d'ahir dissabte a la tarda des de Santa Cristina (Corçà)










Cel ennuvolat el passat divendres al migdia des de Platja d'Aro. Font: càmeres de TV3.


Si ahir dissabte el cel va estar dominat pels núvols, el passat divendres 10 de maig la situació va ser molt similar, amb un cel cobert per núvols baixos durant gairebé tot el dia. Aquest fet i l'entrada d'aire fred prevista van fer que les màximes fossin entre quatre i set graus inferiors al dia anterior.
A destacar la caiguda d'alguna gota de matinada.

Màximes enregistrades el divendres 10 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima.

La Tallada d'Empordà 19,0ºC (14,0ºC)., Serra de Daró 18,6ºC (14,2ºC)., Torroella de Montgrí 18,4ºC (12,5ºC)., la Bisbal d'Empordà 18,3ºC (12,6ºC)., Monells 17,6ºC (11,9ºC)., Castell d'Aro 17,2ºC (13,3ºC).

Dades meteorològiques del passat divendres 10 de maig del 2013 a Palamós., temperatura màxima 16,9ºC, mínima 13,9ºC. Estat del cel ennuvolat (Sc i Cu) amb alguna clariana. Pluja 0,4mm de matinada. Vent de component N i NNO a 10/15km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 32km/h NNO. Estat de la mar amb mar arrissada arran de costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 60%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat.