Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 22 de maig del 2013

Tramuntana cremadora i màximes de 24/25ºC

Bona visibilitat i alguns cúmuls decoratius avui al migdia sobre les Cases Noves. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Les pluges poden haver passat de llarg, però el que no falla mai és el vent de tramuntana, el qual, tal com apuntava a la previsió, avui dimecres ha bufat de valent i de forma reescalfada fins als 60km/h a Palamós, amb ratxes superiors als 100km/h a Portbou.
Aquest vent ha sigut el responsable que la màxima hagi arribat fins als 23ºC a la nostre vila, la temperatura més alta enregistrada en el present mes., si hagués bufat vent de garbí tot el dia o un altre vent de mar més fresc i humit, com és habitual, la màxima seria notablement més baixa.
Cap a l'interior de la comarca la tramuntana cremadora ha fet remuntar les temperatures fins als 24/25ºC amb un temps assolellat i ventós.

Màximes enregistrades avui dimecres 22 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 24,5ºC (9,9ºC)., Castell d'Aro 24,5ºC (9,9ºC)., Monells 23,8ºC (8,8ºC)., la Tallada d'Empordà 23,8ºC (10,5ºC)., Serra de Daró 23,0ºC (10,1ºC)., Torroella de Montgrí 22,9ºC (9,8ºC).

Ratxes màximes de tramuntana d'avui dimecres 22 de maig a l'Empordà:

Portbou 110km/h., Castelló d'Empúries 98km/h., Bellcaire d'Empordà 77km/h., Sant Miquel de Fluvià 74km/h., Sant Pere Pescador 74km/h., Verges 72km/h., Figueres 71km/h., Calonge 64km/h.


Cúmuls esquifits aquesta tarda a la Fosca.


Dades meteorològiques d'avui dimecres 22 de maig del 2013 a Palamós., temperatura màxima 22,8ºC, mínima 13,2ºC. Estat del cel dominat pel sol, amb intervals de núvols baixos (Sc i Cu). Vent de component NNO fins les 13:00h, a 25km/h de mitjana, i vent del SO a la tarda, a 10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 60km/h NNO. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1013hPa, mínima 1009hPa. Humitat relativa màxima 81%, mínima 48%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat.


Cumulus humilis i Cumulus fractus avui a la Fosca.


La previsió per aquest dijous, ens diu que a Palamós cal esperar un dia dominat pel sol, però altre vegada apareixeran intervals de núvols baixos inofensius, amb possibilitats que en algun moment del dia tapin l'astre rei, especialment al vespre. Cap a l'interior de la demarcació gironina, sobretot prop del Pirineu i en altres zones, poden caure alguns petits ruixats de tarda irregulars.

La temperatura mínima serà un xic superior a la d'avui i la màxima pot ser més baixa, degut al gir del vent cap a component marítima.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 15/20 nusos de mitjana, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí s'espera vent fluixet de component sud i est. A la tarda bufarà vent fluixet de garbí o xaloc. A la nit tindrem vent del nord a 10/14 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 24 nusos.

A mar tindrem marejol arran de costa i forta maror mar endins, al llarg de tot el dia.