Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 18 de maig del 2013

Dades, fotos d'ahir divendres i previsió per avui dissabte

El migdia assolellat d'ahir divendres amb vent de garbí. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Ahir divendres, després del front de pluges que ens creuà de matinada, a Palamós el dia es presentà molt assolellat tot i la inestabilitat que assenyalaven els mapes. Així doncs, el dia esplèndid fou aprofitat de valent pels vilatans i els creueristes que ens visitaren, malgrat el vent fresc de garbí que bufà.
El sol que hi hagué encara va fer més bonica la coincidència de dos creuers al port de Palamós., un era el vaixell de cinc pals més gran del món anomenat Royal Clipper i l'altre era el creuer Thomson Dream, un habitual a casa nostre.

Tot i l'ambient assolellat, a primeres hores de la tarda s'observà el creixement d'alguns Cumulus que no anaren a més a la nostre zona, però a l'interior de la demarcació tornaren a descarregar alguns ruixats.
Com a dades més destacades trobem 8,6mm a Planoles, 7,8mm a Tregurà o 4,4mm a Llanars.
Al Baix Empordà les precipitacions caigudes de matinada afectaren més a la franja costanera i anaven acompanyades per tempesta a sobre el mar.

Dades de precipitació d'ahir divendres 17 de maig al Baix Empordà:

Castell d'Aro 3,0mm., Calonge-Mas Pallí 2,8mm., Palamós-La Fosca 2,4mm., Palamós 2,2mm., Calonge 2,0mm., Sant Feliu de Guíxols 2,0mm., Palafrugell 0,8mm.


Mapa de llamps d'ahir divendres. Veiem molta activitat tempestuosa sobre el mar.


Amb l'ambient assolellat els termòmetres es van recuperar una mica més i es tornaren a registrar màximes d'uns 20ºC a l'interior de la comarca.

Màximes enregistrades ahir divendres 17 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 20,3ºC (8,1ºC)., la Bisbal d'Empordà 19,9ºC (8,5ºC)., la Tallada d'Empordà 19,8ºC (8,2ºC)., Torroella de Montgrí 19,6ºC (8,4ºC)., Serra de Daró 19,3ºC (8,8ºC)., Castell d'Aro 18,1ºC (8,7ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir divendres 17 de maig del 2013 a Palamós., temperatura màxima 18,3ºC, mínima 10,8ºC. Estat del cel amb pluja i tempesta sobre el mar de matinada, domini de l'ambient assolellat la resta del dia i alguns cúmuls decoratius de tarda. Pluja 2,2mm. Vent de garbí a 15/20km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 45km/h SO. Estat de la mar amb marejol al matí i maror a la tarda, amb forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1004hPa, mínima 1000hPa. Humitat relativa màxima 87%, mínima 65%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat.


Resum d'ahir divendres en imatges


Hobie Cat aprofitant el vent de garbí d'ahir el migdia.


Alguns cúmuls força desenvolupats ahir al migdia i encluses de tempesta cap a l'interior.


El creuer de cinc pals Royal Clipper i el creuer Thomson Dream ahir al port de Palamós.


Cúmuls de tarda a sobre les Gavarres.


L'espectacular creuer Royal Clipper.


Mapa de superfície amb fronts previst per avui dissabte al migdia. Es veu com s'acosta un front oclús i s'allunya el front fred de la passada matinada.


Avui dissabte a Palamós, seguirem sota el domini de les baixes pressions, però amb presència del sol. Així i tot, la inestabilitat atmosfèrica ens tornarà a deixar alguns núvols d'evolució, però sense més conseqüències o, en tot cas, amb alguna gota anecdòtica de bon matí i a la tarda/vespre.
Cap a l'interior de Girona, sobretot en zones de muntanya, poden tornar a descarregar alguns ruixats a partir del migdia i anar acompanyats per tempesta.

La temperatura màxima es mantindrà sense grans canvis respecte ahir divendres.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component S i SO, a 10/15 nusos de mitjana, amb ratxes superiors, al llarg de tot el dia.

A mar s'espera que hi hagi forta maror generalitzada (ones de 1,5/2m) al llarg de tot el dia.


Mapa d'onatge significant previst per avui a les 15:00h. Es preveu forta maror.