Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 30 de gener del 2009

Sense treva


Temporal al mar. Imatge que es podria repetir aquest cap de setmana.

Sembla que aquest hivern no ens vol donar treva, i l'anticicló que ens sol acompanyar aquestes dates, no vol aparèixer per enlloc. Tot just acabem de sortir d'un temporal, que ja entrem en un altre, per sort, aquest no tindrà ni molt menys la virulència dels darrers.
I és que entre l'anticicló de les Azores, completament allunyat de nosaltres i l'afiançament d'un potent anticicló de 1035 hPa als Països Escandinaus i sud de Rússia, es crearà un passadís de perturbacions que generarà una profunda i extensa baixa de tant sols 980 hPa just davant les costes de Galícia. Aquesta baixa, ens farà incidir vents allevantats i al seu torn es generarà una baixa "filla" entre les costes catalanes i les Balears, que ens portarà un temporal de xaloc primer i de llevant després. Cal dir que aquesta situació pot durar fins dimarts, tot i que amb intermitències, i al final de l'episodi acumular quantitats força abundants d'aigua, amb neu, en cotes mitges i altes del Pirineu. Caldrà pendre les precaucions adients, per qui vulgui acostar-se al mar, degut al fort onatge que hi haurà. (Fer clic per ampliar imatges).



Mapa sinòptic del GFS, previst per dissabte a la nit., observeu la disposició dels diferents centres d'acció. Font : www.wetterzentrale.de


Mapa de precipitacions del GFS. Font:www.wetterzentrale.de


Mapa d'onades i direcció del vent, model ww3. Atenció amb l'estat de la mar i sobretot, molta prudència., cal desestimar les activitats nàutiques, degut a la presència d'ones de 3m d'alçada o més.

Dades actuals :

11.5ºC
98 % hr
1012 hPa
màxima de 13ºC
mínima de 5,2ºC
cel cobert per núvols baixos (com tota la jornada) i vent fluix de migjorn
marejol