Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 27 de març del 2009

Canvi de temps i canvi d'hora


Núvols baixos d'aquesta tarda, símptoma del canvi de temps que s'acosta.

Aquest cap de setmana es preparen canvis meteorològics i canvis d'horari, ja que a part del canvi important de temps d'aquest dissabte, també haurem de canviar l'hora dels nostres rellotges.

Aquest proper diumenge a la matinada, quan siguin les 02:00h haurem d'avançar els rellotges una hora, per la qual cosa a les 02:00h seran les 03:00h. D'aquesta manera deixarem enrera l'horari d'hivern i començarem l'horari d'estiu, juntament amb la resta dels països de la Unió Europea.

Pel què fa al temps meteorològic, destacaré una curiositat que sol passar quan s'acosten pluges, i és que molts de vosaltres haureu observat com les clavegueres ja fa un parell de dies que fan mala olor., això es produeix perquè els canvis en la pressió atmosfèrica, que precedeixen l'acostament d'una pertorbació, creen uns corrents d'aire a l'interior de les clavegueres que fan sortir les males olors a l'exterior.

Les males olors i l'aparició de núvols baixos abundants, acompanyant el vent de garbí, ens indiquen el canvi de temps previst per demà., moltes vegades, només cal observar el medi que ens envolta per saber que aviat plourà.


Mapa sinòptic previst per demà al migdia.


Tal com deien els models des de fa uns quans dies, a partir de demà a la tarda es preveu l'aparició de precipitacions, en forma de ruixats i fins i tot hi ha la possibilitat de tempestes amb calamarsa. El vent serà d'origen marítim, impulsat per la baixa que s'ha de formar al sud de la costa catalana, degut a un solc d'aire fred molt marcat que hi haurà a les capes mitges de la troposfera.
I és que entre l'anticicló situat a l'Atlàntic i el que hi haurà cap a Grècia, ens trobarem al mig d'una de les zones més inestables de tot el continent.
De cares a diumenge, els vents de tramuntana s'encarregaran de netejar la nuvolositat i a la nostra zona ja tindrem més ullades de sol, això sí, encara es pot formar algun ruixat cap a les zones arrecerades del vent., l'ambient fred serà molt marcat degut al vent i a la baixada de temperatures.

Caldrà estar atents al que pugui passar a partir del dimarts, ja que s'entreveu l'aparició de més pluges, que poden ser importants.

Dades actuals :

15ºC
88 % hr
1007 hPa
màxima 18,0ºC
mínima 7,5ºC
8/8 núvols baixos
vent fluix de migjorn