Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 29 de març del 2009

Primer tramuntanada i després garbinada...


Estratocúmuls amb formes recargolades.

Després de la pluja que ha caigut aquesta matinada, amb un total de 8,5 mm i els 3 mm que van caure ahir, podem dir que hem recollit 11,5 mm, una dada gens menyspreable, després de no haver plogut cap quantitat apreciable des del 5 de març.
Aquesta pluja haurà anat molt bé per netejar l'atmosfera, degut a la gran quantitat de pol·len que hi havia i sobretot per regar els sembrats.
La pluja sembla que no acaba aquí, ja que es preveuen noves precipitacions a partir del dimarts, ja que la bossa d'aire fred en capes altes de l'atmosfera, no pot progressar cap a l'est del Mediterrani per l'anticicló que hi ha allí, per la qual cosa, aquesta situació encara pot donar molt de joc.

Parlant del temps d'avui, s'ha de destacar la variabilitat en la direcció dels vents, ja que si al matí teníem vent de tramuntana moderat amb ràfegues fortes, a la tarda hem tingut garbí moderat, amb ones d'1 m d'alçada., a destacar també la notable mar de fons de llevant/gregal.

Aquests canvis en els vents i en les masses d'aire, ha format una capa espessa d'estratocúmuls amb formes capritxoses, els quals no han permés veure el sol en tota la jornada, tot i les clarianes transitòries que han aparegut al matí.


Tot seguit us poso més fotos dels estratocúmuls que es veien aquesta tarda :







Dades actuals :

13,5ºC
79 % hr
1005 hPa
màxima 15,4ºC
mínima 6,1ºC
pluja 8,5 mm
cel cobert
vent moderat de garbí