Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 7 d’abril del 2009

La sirena dels tornados


Fotografia d'una sirena de tornados dels Estats Units. Font:

http://www.greentwp.org/severeweatherinformation.cfm

El Govern Federal dels Estats Units, disposa d'una xarxa de sirenes d'alerta de tornados, repartida per totes les poblacions situades en zones propenses de patir els efectes d'aquest perillós fenomen.
Aquestes sirenes es revisen periòdicament, per tal que el seu funcionament sigui òptim., moltes tenen com a característica que són capaces de girar sobre el seu eix, d'aquesta manera les ones sonores de l'alarma poden arribar en totes direccions.

També es fan reunions informatives dirigidesa la població local, per avisar a tothom de les mesures que cal prendre, en cas que soni la sirena que alerta dels tornados.
Cal dir que aquestes sirenes tenen dos tipus de sons, un s'encarrega d'anunciar la formació d'una tempesta prou potent com per provocar tornados, en aquest cas es recomana a la població que estigui en alerta i es prepari per la possible aparició d'un tornado. Es recomana la utilització dels refugis de que disposen moltes llars, així com altres mesures de precaució.

L'altre só que emeten les sirenes, pot crear més pànic entre la gent, ja que dóna l'avís de l'aparició d'un tornado dins la població o a les seves proximitats, per tant, és obligatori prendre les mesures necessàries per la protecció de la integritat física dels habitants i es prohibeix qualsevol desplaçament a l'exterior o romandre en llocs que no ofereixin prou seguretat, com poden ser les caravanes o cases prefabricades., a més, cal abandonar els vehicles i buscar refugi segur immediatament.

Per tal que la gent pugui distingir clarament un só d'un altre, de tant en tant, es fan simulacres d'emergència i s'engeguen les sirenes.

En aquest vídeo, es pot veure i escoltar una sirena en funcionament:


Dades actuals :

17 ºC
86 % hr
1012 hpa
mínima 12 º C
pluja 2 mm
cel amb núvols baixos 7/8
vent fluix de llevant
maror