Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 24 d’abril del 2009

Nou canvi de temps


Lilà florit, imatge típica d'aquestes dates.

Els núvols baixos que han començat a aparèixer a mitja tarda, són l'avantsala d'un nou canvi de temps pel cap de setmana., sembla que aquest mes d'abril voldrà mantenir la seva variabilitat, per tant, les dues darreres jornades amb temperatures altes i amb predomini del sol, no hauran estat res més que un miratge, dins d'aquesta primavera tant moguda.

Demà: el vent de llevant i l'abundant nuvolusitat, seran els protagonistes., degut a la menor insolació les temperatures baixaran entre 3 i 5 ºC, com també ho serà una progressiva alteració marítima al llarg de la jornada. Les precipitacions no començaríen a aparèixer fins la nit/matinada de dissabte a diumenge, quan el profund solc d'aire fred que es despenja del nord de l'Atlàntic, es desplaci cap a nosaltres i es formi una borrasca al Mediterrani.

Mapa de direcció del vent, on s'observen els vents allevantats que tindrem demà dissabte:


Mapa d'onatge on s'observa la possibilitat d'ones d'entre 2 i 2.5 m a la nostre zona:



Diumenge: es preveu molt inestable, amb pluges en forma de ruixats que podran acumular entre 5 i 10 mm., els més importants cauran a l'interior de la província., el més destacable, a part de les precipitacions, serà la notable baixada de temperatures, les màximes com a molt arribaran als 15 ºC.
Els vents giraran ràpidament a component nord/est, però perdent intensitat, del Cap de Begur cap al sud.

Dades actuals:

15.8 ºC
82 % hr
1013 hPa
màxima de 20.9 ºC
mínima de 11.6 ºC
cel cobert per núvols baixos
vent fluix de llevant
mar arrissada