Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 11 d’abril del 2009

La vela tradicional, protagonista de la jornada


Imatge del campionat d'Europa de patí català.

A la jornada d'avui, tot i les previsions meteorològiques poc favorables per la navegació, la vela tradicional és protagonista a la Badia de Palamós, ja que s'han ajuntat dos esdeveniments molt importants.

Al campionat d'Europa de patí català que s'està celebrant aquest cap de setmana, s'hi ha afegit l'acte "Cent anys navegant per la Costa Brava", organitzat per l'associació "La Mar d'Amics" http://www.lamardamics.org/, el qual forma part dels actes de celebració del centenari de la Costa Brava.

Així doncs, avui tenim un veritable espectacle de veles, el qual s'ha ajuntat amb l'espectacle de núvols (cúmuls) que podem veure al cel.

El fet de trobar-nos tant a prop de l'ull de la pertorbació, provoca que en comptes de tenir pluges continuades (tal com deien les previsions) com a molt pot formar-se algun ruixat inconex, ja que normalment, la zona de precipitació més important de les pertorbacions, sempre es troba en els seus flancs capdavanters.

Per tant, el fet que les previsions no s'hagin acabat de complir del tot a la nostre zona, ha anat en benefici del desenvolupament de les activitats marítimes.

Tot seguit podreu veure unes imatges captades aquest matí, on s'ajunten la bellesa de les embarcacions històriques i les nuvolades :

















Dades actuals :

16.8 ºC
62 % hr
1006 hPa
mínima 11.1 ºC
pluja 2.5 mm
cel amb cúmuls 7/8
vent fluix de llevant
maror