Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 29 de maig de 2009

Predicció pel cap de setmana


Cumulonimbus a l'horitzó...potser en veurem algun altre ben aviat.

Els models ens indiquen que aquest dissabte els núvols baixos poden fer la guitza a més d'un banyista, degut a l'entrada de vents allevantats, que aportaran molta humitat, sobretot en nivells baixos i mitjos de l'atmosfera.
Així doncs, s'esperen vents d'uns 10-15 nusos de component est, amb maror. La xafogor podrà substituir, la baixada en un parell de graus de les màximes.

Mapa de direcció del vent previst per demà a la tarda, model MASS :Per diumenge es preveu una continuació dels vents allevantats, amb mar de fons d'aquest sector. La inestabilitat, en forma de creixement de nuvolades, serà la protagonista i les tempestes que es podran formar a l'interior de la província, tindran via lliure per a poder afectar-nos, ja que ens entrarà una bossa d'aire fred d'uns -18 ºC en nivells mitjos de l'atmosfera, juntament amb uns bons nivells d'humitat a 700 hPa i a 850 hPa.

Mapa de precipitacions del model GFS, on s'observa que aquest diumenge les precipitacions poden arribar a la costa:
Com sempre, recordar que aquesta previsió és només a títol orientatiu i es recomana seguir les previsions dia a dia pels mitjans oficials.

Dades actuals :

22.2 ºC
66 % hr
1013 hPa
màxima de 26.3 ºC
mínima de 17.2 ºC
cel ras a la vertical, amb núvols cap a l'oest
vent fluix de xaloc.