Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 22 de maig del 2009

Previsió del cap de setmana


Mapa sinòptic previst per aquest dissabte a la tarda, es pot observar una DANA o embossament d'aire fred, ancorat a l'oest de la Península.
Una DANA restarà ancorada a l'oest de la Península, tot provocant l'aparició de fenòmens convectius severs, a l'interior d'Espanya, ajudats per l'energia que proporcionarà l'escalfament diürn.
A casa nostre no ens afectarà directament, només ens enviarà nuvolusitat de tipus alt i mig, que arrencarà del nord d'Àfrica i que acompanyarà molta pols en suspensió, tal i com ha anat passant les darreres jornades.

Per dissabte a Palamós, està previst que durant tot el dia el sol quedarà esmorteït per l'abundant nuvolusitat que ens afectarà, però sense aportar precipitacions, si cau alguna gota serà en forma de fang de cares a la nit/matinada de dissabte a diumenge. L'activitat tempestuosa a casa nostre no podrà progressar gaire, exceptuant la zona pirinenca i de ponent del Principat, degut a la situació molt allunyada de la DANA i a una capa amb molt poca humitat situada entre els 850-700 hPa.
El vent bufarà fluix de llevant o gregal, durant tota la jornada, aixecant marejol o mar de fons d'aquest sector .


Mapa de direcció i força del vent,model WW3, per dissabte al migdia i vàlid per tot dissabte, on s'observa que bufarà a uns 10 km/h.
Per diumenge es preveu un temps semblant al de dissabte, amb la possibilitat que s'escapi alguna gota esporàdica que tornarà a ser de fang.
Al final de la jornada es preveu que entri el garbí, degut a l'acostament de l'embossament d'aire fred, transformat en forma de solc en alçada., cosa que provocaria un augment de la inestabilitat de cares a dilluns.
Les temperatures màximes seran un parell de graus més baixes que la jornada anterior.


Mapa d'humitat, model MM5, a uns 850 hpa (1500m) on es veu que arribarà tot just al 25/30 % a sobre nostre.

Dades actuals :

22.0 ºC
72% hr
1012 hPa
màxima 26.5 ºC
mínima 16.4 ºC
cel cobert per núvols alts i mitjos
vent fluix de component est