Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 1 de maig del 2009

Torna l'anticicló


Mapa sinòptic previst per aquest dissabte,on es pot apreciar l'anticicló, que durant tot el mes d'abril ha brillat per la seva absència.

El mes d'abril s'està acomiadant de nosaltres, de la mateixa manera com s'ha comportat la major part de les jornades, és a dir, amb precipitacions, les quals són provocades pel pas d'un sistema frontal poc actiu i que a hores d'ara té les hores comptades.

Aquest divendres festiu, ens llevarem amb cels mig coberts per les restes del sistema frontal que ens està creuant amb més pena que glòria. Les clarianes, cada cop seran més extenses. A mesura que avanci la jornada, el mestral bufarà amb cops que podràn superar els 40 km/h amb alteració marítima.
Al llarg de la nit de divendres a dissabte, es podrà intensificar encara més, podent arribar als 60 km/h.

Mapa de força i direcció del vent on es veu la mestralada que es prepara per avui. Model WW3:


Dissabte, el sol i el vent de tramuntana amestralada seran els protagonistes, això sí, el vent anirà perdent intensitat a mesura que avanci la jornada, fins a encalmar al final d'aquesta.

Diumenge, jornada assolellada amb notable pujada de les temperatures, arribant-se als 25ºc en molts punts de les nostres contrades. Els vents seran fluixos de component nord/est a primeres hores de la jornada, passant ràpidament a calmes o lleuger vent de garbí, a partir de la tarda. Així doncs, les activitats a l'aire lliure estaran a l'ordre del dia.

Mapa de temperatures del model MOMAC. Observeu la notable pujada que tindran aquest diumenge:



Dades actuals :

12.5 ºC
97 % hr
1015 hPa
màxima d'ahir 21.2 ºC
mínima d'ahir 8.4 ºC
pluja 3mm
cel amb núvols i clarianes
vent en calma