Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 21 de juny del 2009

Comença l'estiu i comencen els incendis


Imatge del fum de l'incendi de Pals. Font: http://www.elpunt.cat/pals.html

Aquests matí a les 7:46h hem entrat a l'estiu astronòmic i amb ell també comença un període d'estar alerta amb els incendis forestals, sobretot per les condicions de sequera que tenim actualment.
Incendis forestals com el que malauradament ahir a la tarda va cremar 27 hectàrees a la zona de Pals.
A l'any passat es van cremar 576 hectàrees a tot Catalunya.
Aquesta excel.lent xifra de l'any passat, és un fet extraordinari en el nostre estiu Mediterrani, el qual només que tinguem un dia favorable per a la propagació dels incendis ràpidament es poden cremar moltes hectàrees., tot això facilitat per uns boscos que s'han convertit en una selva impenetrable, per una falta de gestió adequada.

Així doncs, tots podem posar el nostre gra de sorra per evitar-los, i sobretot, cal seguir les recomanacions següents, recordem que a la gran majoria dels incendis, la ma de l'home hi està al darrera, ja sigui de manera voluntària (focs intencionats) o de manera involuntària (negligències o accidents) :

No encendre cap mena de foc ni cremar-hi deixalles.

No llençar mai les cigarretes enceses ni llumins sense apagar. Ni caminant, ni per la finestreta del cotxe.

No encendre focs artificials ni llençar coets en zones de perill; ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades de bosc.

No cremar la brossa de les parcel·les de les urbanitzacions. En podeu fer compost o abocar-la als contenidors de la recollida d'escombraries.

No deixar mai escombraries ni deixalles en el bosc ja que, a més d'embrutar-lo, poden ser l'origen d'un incendi. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.

Si es va a menjar al bosc, cal que siguin entrepans o plats freds. En cas contrari, feu servir les àrees recreatives que tinguin barbacoes d'obra amb mataguspires.


Recordeu que és prohibit d'encendre foc a menys de 500 metres d'una zona forestal i sobretot avisar al 112 en cas de veure qualsevol columna de fum al bosc o rodalíes.

Tot seguit us deixo un enllaç a la notícia de l'incendi :

http://www.elpunt.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/52807-un-foc-que-va-comencar-al-costat-duna-linia-electrica-fa-evacuar-un-camping-de-pals.html


Ara mateix :

26.4 ºC
30 % hr
1016 hPa
mínima de 17.3 ºC
cel amb algun cirrus esquifit
vent moderat de tramuntana (aquesta nit ha bufat amb alguna ràfega forta)
forta maror