Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 31 de juliol del 2009

Cap de setmana variable


Model GFS de temperatura a 500 hPa. Observeu com una bossa d'aire fred d'uns -15 ºC s'acostarà al Pirineu el dissabte a la nit.

Aquest cap de setmana es caracteritzarà per la variabilitat en el temps., el dissabte i el diumenge tindran dues situacions meteorològiques ben diferenciades.

Per aquest dissabte es preveu una altre jornada on bufarà fort el vent de garbí, degut a l'acostament d'un sistema frontal, la part més activa del qual afectarà al Pirineu. Sembla que a hores d'ara, a Palamós no hauria d'arribar gaire actiu, degut, entre d'altres factors, a la falta d'humitat que es preveu en capes altes de la troposfera.
La mar tindrà força onatge arribant a àrees de maror. L'estat del cel es mantindrà amb presència abundant de núvols baixos.

Model WAM de vent en superfície., observeu com demà arribarà als 16 nusos de component sud:



Es preveu que durant la nit/matinada de dissabte a diumenge, ens pugui arribar algun ruixat que acumularia quantitats d'entre 5-10 mm., els quals tot i ser poca cosa, ens aniríen molt bé després de tants mesos de sequera i sobretot, amb previsió que la pròxima setmana les temperatures tornin a remuntar.

Mapa de precipitacions del model MM5., observeu com aquestes ens poden afectar la matinada de diumenge:




Per diumenge es preveu un canvi radical de situació, on la tramuntana agregalada seria la protagonista, amb temperatures més baixes i sense la xafogor que tindrem dissabte.
Encara es mantindran intervals nuvulosos, els quals podríen deixar algun ruixat a la zona més propera al Montseny.
Atenció amb l'estat alterat de la mar, sobretot al matí, amb ones que poden arribar al metre d'alçada.

Model WAM de vent en superfíce., observeu com bufarà de component nord el matí de diumenge:



Dades actuals :

24.3 ºC
88 % hr
1015 hPa
màxima de 31.7 ºC
mínima de 21 ºC
cel encalitjat
vent fluix de garbí