Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 21 de juliol del 2009

Punta de calor




A partir de demà les temperatures experimentaran un ràpid ascens, fruit de l'arribada d'una nova massa d'aire càlid continental, procedent del nord d'Àfrica.
Aquestes temperatures podran superar els 30 ºC a la costa i arribar a prop dels 40 ºC a l'interior de la província.
L'efecte termorregulador de les marinades permetrà que la temperatura no es dispari arran de mar, tal i com està passant aquests últims díes, on el vent de garbí dóna una sensació de frescor molt agradable a prop del mar., aquest garbí arribarà reescalfat a l'interior i allí serà just el contrari que a la costa, les temperatures pujaran encara més.
Caldrà estar atents a dijous, ja que es podria produir un repunt en les temperatures, degut a que el vent de garbí podria ser de component oest/sud-oest, l'anomenat "garbí terrer".
De totes formes sembla que a partir del divendres les temperatures començaríen a normalitzar-se i ja no seríen tant elevades.

Per fer-se una idea de la pujada de temperatures que tindrem, podem comparar les temperatures que teníem el passat diumenge a 850 hPa., observeu com aquestes eren d'uns 12 ºC:



En canvi per aquest dijous s'esperen temperatures de 24 ºC a uns 850 hPa (1500 m):



I sobretot abstenir-se de fer qualsevol mena de foc en terrenys forestals i als 500 m que els envolten, ja que el risc d'incendi podrà ser molt elevat. Esperem que no es repeteixin incendis com el que hi ha a Horta de Sant Joan i que ja s'ha cobrat la vida de quatre bombers, des d'aquest blog vull donar el meu el condol a les seves famílies.

Ara mateix :

24.9 ºC
79 % hr
1013 hPa
mínima de 21.2 ºC
màxima de 29.3 ºC
cel cobert 6/8 per cirrus, cirroestrats i estrats
vent moderat de garbí
marejol