Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 16 de juliol del 2009

Estiu intermitent


Mapa sinòptic model GFS. Observeu com l'anticicló situat a l'oest facilita l'arribada d'una entrada d'aire fred procedent de les Illes Britàniques.

Aquest estiu sembla que continuarà presentant alts i baixos en les temperatures, ja que a partir de demà es preveu una baixada d'aquestes, la qual pot ser molt important però de curta durada, ja que per la setmana que vé l'acció solar d'aquesta época de l'any i una nova bombolla d'aire càlid, les farà recuperar ràpidament.
Així doncs, a partir de demà a la tarda es preveu un empitjorament sobtat en l'estat del temps, amb l'aparició de ruixats i tempestes en tota la nostra zona, les quals poden arribar a Palamós i tenir forta intensitat, degut a que tindrem un fort contrast de temperatures, en nivells alts i mitjos de la troposfera, juntament amb la presència d'humitat en varis nivells. Alguna de les tronades pot ser molt important amb calamarsa inclosa i fortes ratxes de vent.

I el vent del nord serà el protagonista de la nit de divendres a dissabte, segons el model WW3 es pot arribar als 40 km/h de vent de tramuntana :




Curiosament el fet que els vents acabin girant a mestral, pot provocar que el dissabte a migdia el vent encalmi o bufi fluix de garbí:




Les temperatures es mantindran fresques la nit de divendres a dissabte i la de dissabte a diumenge, de dia també es mantindran a ratlla, sobretot si es mantenen bancs de núvols baixos, els quals es poden fer molt abundants si els vents afluixen, tal i com diu el model WW3.

Al següent mapa de precipitacions s'observa com aquestes poden afectar qualsevol indret del quadrant nord/est, fins al vespre de divendres:





Ara mateix :

27 ºC
98 % hr
1017 hPa
mínima de 20.9 ºC
cel encalitjat
vent fluix de component sud
mar arrissada