Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 22 d’octubre del 2009

Borrasca de llibre


Imatge del radar d'aquesta tarda.


Podem dir que aquesta tarda, el Mediterrani ens ha mostrat el seu caràcter sorpresiu i ens recorda la dificultat de predir amb exactitud la reacció d'aquests tipus de ciclogènesis quan arriben al nostre mar.
La perturbació, això si, molt ben prevista pels models, quan ha topat amb les aigües temperades del mar, s'ha aprofundit encara més fins arribar a uns 989 hpa a la vertical de Barcelona, aquest fet, juntament amb el seu estancament damunt nostre, ha provocat que tinguéssim la tarda més plujosa del que portem de tardor.


Mapa isobàric d'aquesta tarda. Observeu la borrasca tant profunda situada al davant de la costa catalana:





Així doncs, els 35,5 mm caiguts avui (sumats amb els 8 d'ahir, dóna un total de 43,5 mm) són la quantitat més destacable des del passat 3 de febrer, a Palamós., dada prou explícita, que ens diu el caràcter tant sec que ha presentat aquest any.

Altres quantitats recollides avui a la nostre comarca :

Castell d'Aro: 38,9 mm
Calonge: 30,4 mm
Torroella de Montgrí: 25,4 mm
Palafrugell: 21,40 mm



Imatge satèl.lit de la borrasca d'avui:




Per les properes hores hem d'esperar una intensificació de la tramuntana, arribant als 30 nusos en tota la nostra zona costanera. L'onatge també serà molt important , arribant a ones de 2,5 m o més, en tot el nostre sector, sobretot a partir de primeres hores del matí. Al llarg de la jornada i de cares a la tarda es preveu que el vent baixi d'intensitat, sobretot de cares a dissabte.


Dades actuals:

12,4 cº
71 % hr
1000 hpa
mínima de 11,1 cº
màxima de 16 cº
pluja: 35,5 mm
cel cobert
vent moderat de tramuntana