Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 20 d’octubre del 2009

Canvi de situació meteorològica


Foto del temporal d'avui amb ones de 1,5 m o més.


Si aquest cap de setmana s'ha caracteritzat pel fort vent de tramuntana i l'absència de precipitacions, la situació actual i futura, no tindrà res a veure amb el que hem viscut, ja que es preveu un canvi de temps que farà un gir de 180º.

Almenys fins dijous, es preveu una situació que encara no s'havia presentat aquesta tardor., si bé les temperatures ja eren plenament normalitzades des de la passada setmana, aquesta que acabem de començar tindrà un altre ingredient típic d'aquestes dates : la tant necessària i esperada pluja.

Així doncs, el pas d'un front actiu procedent d'una profunda perturbació de 980 hpa situada a prop de la Península, provocarà una situació de pluges generals, les quals ens afectaran a partir d'aquesta matinada, tot i que aquest matí ja hem tingut algún ruixat pre-frontal.
Es preveu que la ciclogènesis que portarà associat el pas del front, provocarà un aport d'humitat suficient, per poder recollir quantitats destacables que anirien dels 15 als 20 mm a tota la nostra zona, localment més fortes.



Mapa de precipitacions previstes per demà al matí, model MM5.

Les precipitacions apareixerien de matinada i a mig matí de demà ja haurien desaparegut, degut a la gran velocitat que portarà el front.
A partir del migdia les clarianes es farien les protagonistes de la jornada.

El mar continuarà molt mogut, tot i que el vent del sud no es preveu tant fort al matí com avui, a la tarda tornarà a arribar als 20 nusos, a més hi haurà una notable mar de fons, amb forta maror generalitzada.
Les temperatures no experimentaran grans canvis, tot i que les mínimes seran una mica més altes fruit de la nuvolusitat i el vent del sud.



Mapa d'onatge, model WAM, previst per demà al migdia. Observeu com les ones, igual que avui, poden superar el metre i mig.


De cares al dijous, haurem d'esperar a properes actualitzacions, a veure on s'acaba posicionant la borrasca que alguns models ens situen ben a prop, depenent d'on s'acabi posicionant, les pluges podrien ser molt abundants. El que si està clar, és que el mal estat de la mar i el temps variable, ens continuarà acompanyant, fins a l'entrada de la tramuntana, de nou, aquest divendres.



Mapa sinòptic previst per dijous.


Dades actuals:

19.1 cº
69 % hr
1006 hpa
màxima de 20.8 cº
mínima de 15.5 cº
pluja: 2.5 mm
cel amb núvols i clarianes
vent moderat de garbí
forta maror