Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 26 de març del 2013

Dilluns assolellat però dimarts amb més núvols

El migdia radiant d'ahir dilluns. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Després d'un cap de setmana ennuvolat, el sol va voler ser el protagonista d'ahir dilluns tal com veiem a la imatge superior.
Juntament amb aquest ambient assolellat, també es van poder veure alguns núvols decoratius, especialment durant la tarda amb l'arribada d'algunes franges de Cirrus, Cirrostratus, Altocumulus i Stratocumulus.

Altre vegada l'aire més fresc que trobem a sobre el mar va fer que la temperatura màxima quedés frenada a Palamós, però a pocs quilòmetres terra endins algunes màximes remontaren fins als 20ºC, tot això a diferència del passat diumenge.
També cal destacar que el vent va bufar molt fluix al llarg de tot el dia i a mar només aparegué una mica de marejol a les hores centrals.

La temperatura màxima més alta al Baix Empordà foren els 19,6ºC de La Bisbal d'Empordà i la màxima més baixa es va quedar en els 14,9ºC de Palamós mateix. Per la seva banda, la mínima més baixa tingué lloc a Verges amb 5,7ºC i la mínima més alta assolí 8,3ºC a Calonge-Mas Pallí i també a Palamós.

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 25 de març del 2013 a Palamós., temperatura màxima 14,9ºC, mínima 8,3ºC. Vent de direcció variable a 5km/h de mitjana o calma. Ratxa màxima de vent 18km/h. Estat de la mar amb marejol. Pressió atmosfèrica màxima 1005hPa, mínima 1001hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 72%.


Mapa de núvols baixos previstos per avui dimarts a les 15.00h.


Aquest dimarts a Palamós tindrem un augment progressiu dels núvols en diferents nivells, fins que quedi el cel cobert per núvols baixos a partir del migdia o primeres hores de la tarda. No es descarta la caiguda d'alguna gota esporàdica al llarg de la tarda/vespre, tal com ha succeït durant la passada matinada.
Cal destacar que altre vegada poden descarregar alguns ruixats tempestuosos prop de les muntanyes de la meitat nord i oest de la demarcació, amb alguna calamarsada local.

Les temperatures màximes seran similars a les del dilluns.

El vent al nostre sector costaner seguirà bufant fluixet de direcció variable, amb estones de calma, durant tot el dia. A la nit hi haurà vent en calma o vent fluixet de component nord.

A mar tindrem marejol arran de costa, amb mar de fons de xaloc, i maror mar endins, al llarg de tota la jornada.