Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 30 de març del 2013

Previsió pel cap de setmana llarg i canvi d'hora

Mapa de precipitació prevista en una hora per avui a les 15.00h. Veiem com pot ploure de forma dispersa, sobretot a l'interior.


Aquest Dissabte Sant, a Palamós preveiem que el pas d'una pertorbació pel sud de França i la presència del rebuf ens deixi un dia força inestable, amb núvols d'evolució que podran tapar el cel en qualsevol moment, però amb grans clarianes, sobretot a darreres hores. A partir de migmatí i fins a mitja tarda es podria escapar algun petit ruixat acompanyat per tempesta. Cap a l'interior del Baix Empordà i en altres punts de la demarcació gironina, sobretot lluny de la costa, també poden crèixer potents nuvolades que deixaran ruixats i alguna tempesta dispersa. Cal destacar que altre vegada les pluges cauran de manera anàrquica, això vol dir que en un poble podrà descarregar amb forta intensitat i al poble del costat potser cauran quatre gotes.

La temperatura màxima serà similar a la del dia abans.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component sud o restarà en calma, durant aquest matí. A la tarda hi haurà vent fluixet de garbí o xaloc. A la nit esperem aire de tramuntana, però al nord del cap de Begur la tramuntana amestralada pot bufar a 15 nusos i al cap de Creus a 24 nusos de mitjana, amb cops superiors.

A mar tindrem maror arran de costa i forta maror mar endins, amb mar de fons del sud-oest, durant tota la jornada. A la nit hi haurà mar creuada, amb mar de fons del sud-oest i mar de vent del nord, sobretot mar endins i al nord del cap de Planes.

Canvi d'hora! Recordeu que a les dues de la matinada del diumenge el rellotge s'ha d'avançar una hora, això vol dir que a les dues seran les tres.

Mapa de vent en superfície previst per la nit/matinada de dissabte a diumenge. Veiem com hi haurà tramuntana amestralada al golf de Lleó.


El Diumenge de Resurrecció, a Palamós tindrem una breu pausa en el rosari de pertorbacions que ens afecta. Aquest fet es traduirà en un matí/migdia amb presència d'algunes clarianes, però amb alguns núvols baixos i en altres nivells troposfèrics. Al llarg de la tarda els núvols es faran més importants fins deixar el cel tapat al vespre. No es descarta la caiguda d'alguna gota dispersa al vespre/nit.
A la resta de la demarcació gironina es preveu la caiguda d'algun petit ruixat dispers al llarg de la tarda cap a l'interior, sobretot prop del Pirineu i Serralada Transversal.

La temperatura experimentarà una devallada d'entre 2/4ºC, tan les màximes com les mínimes.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 6/10 nusos, durant la matinada i el matí de diumenge., al nord del cap de Begur pot bufar a 15/20 nusos. A la tarda hi haurà vent fluixet de direcció variable, amb estones de calma. A la nit esperem una situació similar.

A mar durant tot el dia tindrem marejol arran de costa, però amb maror a poca distància. Mar endins i al nord del Cap de Begur hi haurà forta maror. A la nit quedarà mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins.


Mapa sinòptic previst per dilluns al migdia. Veiem com tindrem una baixa secundària a sobre nostre.


El Dilluns de Pasqua, a Palamós sembla que el tindrem passat per aigua degut a la formació d'una baixa secundària a sobre nostre que anirà basculant per davant la costa catalana, amb aportació de vents humits de llevant a uns 700hPa. Això ens deixarà pluja abundant i persistent durant una bona part del dia, amb acumulacions que poden superar els 20 litres. Aquestes pluges podran afectar qualsevol punt de la demarcació gironina, sobretot prop de la costa, amb registres locals de 40/50 litres al final de l'episodi plujós. La cota de neu rondarà els 1600m.

La temperatura màxima serà una mica més baixa que el dia anterior i la mínima serà una mica més elevada.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud i est, a 4/8 nusos, durant la matinada i el matí del dilluns. A primeres hores de la tarda hi haurà vent de gregal a 10/14 nusos. A partir de mitja tarda i fins al vespre bufarà tramuntana agregalada a 15/20 nusos., mar endins pot bufar a 35/40 nusos. A la nit esperem tramuntana a 4/8 nusos.

A mar tindrem marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de l'est, durant la matinada i el matí del dilluns. A la tarda s'espera maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins. A la nit hi haurà forta maror arran de costa (ones de 2m) i maregassa mar endins, amb mar de fons de gregal.


Mapa d'alçada significant de l'onatge previst per dilluns a la nit. S'espera forta maror arran de costa.