Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 29 de març del 2014

Dijous 27 de març: la primavera acoloreix el paisatge

Paisatge primaveral captat el passat dijous 27 de març a prop de la Torre Mirona. Imatge mostrada al Telenotícies Comarques de TV3 (minut 06:50).


El passat dijous 27 de març, la jornada es mostrà plenament primaveral. Les imatges que podeu observar, són prou clarificadores de l'estació de l'any que hem començat i que es mostra esplendorosa gràcies a les pluges regulars que han anat caient.
Tot i que aquestes pluges no han arribat en grans quantitats, la seva presència ha ajudat a donar un veritable esclat de colors als marges i als camps que trobem a les nostres contrades, gràcies a la floració de les diferentes espècies d'herbàcies que les poblen.

En un altre ordre de coses, el passat dijous, a part de deixar-nos aquestes imatges bucòliques, també va presentar uns celatges molt fotogènics, gràcies al pas de núvols alts i al creixement d'algunes nuvolades formades per Cumulus congestus, els quals, ens deixaren algun ruixat cap al prelitoral i a l'interior de la demarcació.
Entrant en detalls, al llarg del matí van aparèixer nombroses franges de Ci i Sc 3/8. Poc abans de migdia també van crèixer alguns Cu acompanyant els Ci 5/8., a la tarda van quedar 4/8 Ci i Sc.

Cumulus congestus vistos el matí del passat dijous


Nuvolades vistes des de la Fosca. Imatge mostrada al programa Vespre a La 2 (minut 43:48).




Pel que fa a les temperatures màximes del Baix Empordà, aquestes van devallar un grau cap a l'interior, amb els 15,3ºC de la Tallada d'Empordà com a dada més destacada.
Les mínimes, per la seva banda, van baixar lleugerament, destacant els 0,3ºC de Monells com a mínima més baixa.

Màximes registrades el passat dijous 27 de març al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Tallada d'Empordà 15,3ºC (2,5ºC)., Torroella de Montgrí 15,2ºC (4,5ºC)., la Bisbal d'Empordà 15,1ºC (1,6ºC)., Monells 14,3ºC (0,3ºC)., Castell d'Aro 13,4ºC (3,8ºC).

Altres dades meteorològiques del passat dijous 27 de març del 2014 a Palamós., temperatura màxima 13,6ºC, mínima 7,7ºC. Vent en calma o vent del S a 5 km/h de mitjana al matí., vent de component S, a 15/20 km/h de mitjana a la tarda. Ratxa màxima de vent 40 km/h S. Estat de la mar amb marejol o maror arran de costa, mar de fons de llevant., mar endins hi havia forta maror (onatge sig. de 2,0 metres a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1013hPa, mínima 1008hPa. Humitat relativa màxima 86%, mínima 47%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


La primavera apareix a l'entorn rural de Palamós