Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 30 de març del 2018

Dimecres 28 de març: un dia per gaudir de l'ambient assolellat

Moltes persones van poder gaudir del temps assolellat que hi havia a la platja Gran de Palamós, el passat dimecres 28 de març al migdia.

El passat dimecres 28 de març, la presència d'isotermes de 8 ºC a 850 hPa durant el migdia, i el domini de l'astre rei a les hores centrals de la jornada, van fer remuntar una mica més la temperatura màxima respecte el dimarts, amb molts registres que fregaren els 20 ºC a l'interior del Baix Empordà.
A Palamós, com és habitual, la ventolina de mar va fer que el mercuri quedés frenat, amb un màxima de 15,9 ºC, tot i que aquesta va ser fins a 2,5 ºC més elevada que la del dia anterior.
Com molt bé podeu observar a les fotografies, aquesta bonança va fer que molta gent s'acostés a la platja Gran de Palamós per a gaudir del temps assolellat i de les terrasses dels xiringuitos. A més a més, l'aigua del mar presentava un aspecte cristal·lí, però la seva temperatura no convidava al bany, ja que aquesta es troba al voltant de 13 ºC.

Així mateix, la pujada de temperatura encara va ser més important durant la nit. Degut a l'existència d'una extensa capa de núvols alts, unit a l'augment de la temperatura a uns 850 hPa, amb isotermes de 9 ºC a 850 hPa durant la matinada, la temperatura mínima va pujar amb força, sobretot a l'interior de la comarca. Per exemple, a Monells, després de dues jornades seguides amb mínimes lleugerament per sota dels zero graus centígrads, el mercuri només va devallar fins a 5,0 ºC. Això representa que la temperatura mínima d'aquest indret va ser 5,5 ºC més elevada que la del dimarts.

Temps assolellat i aigües cristal·lines a la platja Gran de Palamós, el passat dimecres 28 de març al migdia.

Més dades meteorològiques del passat dimecres 28 de març del 2018 a Palamós-La Fosca., temperatura màxima 15,9 ºC, mínima 8,5 ºC.
Estat del cel: a primeres hores del matí s'apreciaren abundants núvols prims, amb sortida de sol rogenca, 7/8 Ci, Cs i Ac., amb el pas de les hores els núvols prims van anar a la baixa fins a deixar-nos el cel blau al migdia, amb 1/8 o 3/8 Ci i Ac, juntament amb 1/8 o 2/8 Sc i St., a la tarda van aparèixer núvols baixos passatgers, amb de 1/8 a 4/8 Sc i St, boira al cim del Puig Cargol., a la tarda-vespre altre cop van aparèixer abundants núvols prims, amb de 4/8 a 5/8 Ci, Cs i Ac.
Vent: fins les 09:00h hi va haver vent del NO i ONO, a 2-5 km/h de mitjana o vent en calma., a partir de llavors vent del SO, SSO i S, a 5 km/h de mitjana., a partir de les 11:30h bufà vent del SE i E, a 5 km/h de mitjana., a partir de les 15:30h hi va haver vent del S i SE, a 5-10 km/h de mitjana., a partir de les 18:30h aparegué vent del NE i E, a 2 km/h de mitjana o vent en calma.
Ratxa màxima de vent 23 km/h SSE.
Estat de la mar amb marejol.
Pressió atmosfèrica màxima 1014hPa, mínima 1007hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 69%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)

Posta de sol del passat dimecres 28 de març. Font: http://palamos.cam

Després d'un mes de febrer molt fred i desagradable, i d'un mes de març amb molts dies rúfols, la gent tenia ganes de gaudir de la bonança primaveral que hi havia el passat dimecres 28 de març al migdia. Les terrasses dels xiringuitos de la platja Gran de Palamós es van omplir.  

En relació a les temperatures màximes que van tenir lloc el passat dimecres 28 de març al Baix Empordà, es veu com els registres van ascendir amb major o menor mesura respecte el dimarts.
Per exemple, a Torroella de Montgrí la màxima va pujar 2,9 ºC respecte el dia anterior, a Monells ascendí 2,2 ºC i a Castell d'Aro pujà 1,8 ºC.
A Palamós la màxima va pujar 2,5 ºC.
En aquest sentit, els 19,8 ºC de Les Olives van ser la màxima més alta del dia, per contra, els 15,9 ºC de Palamós-La Fosca foren la màxima més baixa.

Per altre banda, la temperatura mínima va pujar de forma destacable respecte el dimarts, especialment cap a l'interior.
En aquest sentit, a Monells la mínima va pujar 5,5 ºC respecte el dia abans, a La Bisbal d'Empordà pujà 4,4 ºC i a Castell d'Aro la mínima fou 3,8 ºC més alta que la del dia abans.
A Palamós només va pujar 0,1 ºC.
Els 5,0 ºC que hi van haver a Monells van ser la mínima més baixa de la jornada, per contra, els 9,9 ºC de Sant Feliu de Guíxols es quedaren com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades el passat dimecres 28 de març al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 19,3 ºC (6,0 ºC)., Monells 19,0 ºC (5,0 ºC)., La Tallada d'Empordà 18,8 ºC (6,1 ºC)., Torroella de Montgrí 18,6 ºC (6,6 ºC)., Castell d'Aro 17,6 ºC (7,1 ºC).

Més fotos fotos del migdia assolellat que hi havia el passat dimecres 28 de març