Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 2 de setembre del 2022

Les altes temperatures provoquen una mortaldat del musclo del Delta sense precedents

 

Són els productors de musclo del delta de l'Ebre traient les cordes amb les cries mortes. Aquesta és la seva feina des de fa setmanes. Les altes temperatures de l'aigua del Mediterrani registrades aquest estiu han causat la pèrdua de més de 150.000 quilos de musclos de temporada i la mortalitat del voltant d'un milió de les cries per a l'any que ve.
Gerardo Bonet és el gerent de la Federació de Productors de Mol·luscos del delta de l'Ebre. Un dels productors, Antonio Vergés, assegura que és una situació sense precedents. Durant les últimes onades de calor la temperatura de l'aigua va arribar a 31,5 graus centígrads. A partir dels 27 graus, el mol·lusc ja pateix afectacions. 
Segons Vergés, la falta de circulació de l'aigua també ha provocat aquest increment de la temperatura. Aquesta situació extrema ha portat als productors a plantejar-se canviar la cria de musclo per l'ostra. La producció de musclos del Delta té lloc a les badies dels Alfacs i del Fangar. Es calcula que aquest mol·lusc dona 400 ocupacions directes i unes 800 d'indirectes a la zona.