Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 31 d’octubre del 2022

El cementiri Kerepesi (Budapest)



Us poso un recull fotogràfic molt escaient per aquestes dates.
El cementiri del carrer Fiume, també conegut com a cementiri Kerepesi, és el cementiri més famós de Budapest, i un dels més antics d'Hongria que ha conservat gairebé completament la seva entitat. 
Fundat el 1847, el cementiri Kerepesi està situat al barri Józsefváros, prop de l'estació de l'Est. 
És el cementiri més recollit de Budapest, tot i la seva proximitat a la part més cèntrica de la ciutat. El Kerepesi és un dels panteons nacionals més importants d'Europa, i el parc d'estàtues a l'aire lliure més extens, amb una superfície de prop de 56 hectàrees, formant un autèntic museu en honor als difunts. 
A vegades la gent s'hi refereix com "el Père Lachaise de Budapest", fent referència al famós cementiri de París. 

El cementiri Kerepesi té vàries seccions. N'hi ha una que pertany al cementiri jueu de Salgotarjani, situat a l'angle oriental del Kerepesi, però n'està separat per un mur de pedra. 
El 1874 es va establir un sector especial per a aquells a qui l'església els havia negat el funeral: els suïcides i els executats. 
El sector dels artistes, on cada sepulcre conté un notable representant hongarès de les arts, va ser creat el 1929. També hi ha un sector dels soviètics. 
Una part molt famosa és la de les Arcades, construïdes entre el 1908 i el 1911, recordant l'estil dels cementiris del nord d'Itàlia.